SEGRE

La Diputació exigeix bonificacions per desviar els camions a l'AP-2 de Montblanc a Soses

El ple aprova dos mocions per reduir la sinistralitat a l'N-240 entre les Borges i Lleida

Un camió al peatge de l’AP-2 a les Borges Borges després d’abandonar l’N-240.

Un camió al peatge de l’AP-2 a les Borges Borges després d’abandonar l’N-240.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica de l'alta sinistralitat a l'N-240 ha centrat el ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest divendres. Així, la corporació ha aprovat dos mocions de PDeCAT i ERC al respecte. Totes dos per exigir a Foment l'aplicació de bonificacions per a la desviació obligatòria de camions des de l'N-240 a l'AP-2 de Montblanc fins a Soses i reclamar al ministeri doblar l'N-240.

Els dos grups no han pogut consensuar una moció conjunta per discrepàncies a l'hora de demanar qui s'hauria de fer càrrec del pressupost de les mesures. Segons la moció presentada pel PDeCAT, el departament d'Economia de la Generalitat hauria d'assumir el cost de la gratuïtat de l'autopista per als turismes entre Lleida i Montblanc, mentre que ERC defensa que correspon a l'Estat pagar-ho.

El president de la Diputació, Joan Reñé, s'ha compromès a demanar una reunió amb el ministre de Foment, José Luís Ábalos, i la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, també amb la participació de representants dels departaments d'Economia i Finances i de Territori i Sostenibilitat, per traslladar les diferents propostes i fixar un calendari per a la seva implementació.

tracking