SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen el condemnat per matar per error un amic a Albatàrrec

Havia estat penat amb tres anys de presó

La polícia científica busca proves al lloc dels fets, el

Detingut un home de 51 anys per apunyalar mortalment un jove a Albatàrrec el maig del 2016Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha absolt l’home que va ser condemnat a tres anys de presó per haver matat per error un amic a Albatàrrec. El tribunal considera que no hi ha prou proves per considerar que Alexandru Hirlet fos l’autor de l’apunyalament mortal a un jove de 21 anys a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec durant una baralla tumultuària entre dos grups de temporers de nacionalitat romanesa el 29 de maig del 2016. L’Audiència revoca la sentència del jutjat penal número 3 de Lleida després del recurs presentat per la defensa, exercida per Joan Argilés. L’home, que va negar ser l’autor de l’apunyalament mortal, sí que va reconèixer haver assestat una ganivetada a un altre jove durant la baralla. Per aquesta agressió ja va ser condemnat a dos anys de presó després de l’acord al qual van arribar les parts abans que se celebrés el judici. És la mateixa condemna que es va imposar a la seua nora, que també va participar en l’agressió.

Així mateix, l’absolució també suposa que l’home no ha d’assumir a la indemnització de 205.050 euros als familiars de la víctima.

Tampoc haurà d’indemnitzar amb 205.000 euros els familiars de la víctima

A la primera sentència, la jutge va donar validesa a la versió de la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra, que van considerar que l’acusat va clavar accidentalment “una ganivetada al pit a la víctima, que es devia interposar en el seu camí i al qual no tenia intenció directa d’agredir ja que era part del seu grup”, i el va condemnar com a autor d’un delicte d’homicidi per imprudència greu. Tanmateix, l’Audiència determina ara que els indicis “resulten certament molt poc contundents i no permeten arribar a una conclusió unívoca que apunti a l’autoria de l’acusat”.

tracking