SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Govern anuncia 3,5 milions per a la carretera de la Seu a Tuixent

Els treballs s’iniciaran el 2019 amb un primer tram de 14,5 quilòmetres

El conseller Calvet, en el moment d’arribar a la Seu, amb l’alcalde.

El conseller Calvet, en el moment d’arribar a la Seu, amb l’alcalde.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar ahir una inversió de 3,5 milions d’euros per millorar la carretera C-462 que transcorre per la vall de la Vansa i Tuixent. Ho va fer en el transcurs de la visita a la capital de l’Alt Urgell, on va concretar que l’obra es farà en diferents trams i anualitats i que el primer que s’executarà té una longitud de 14,5 quilòmetres i va des de l’encreuament del nucli d’Artedó (a dos quilòmetres de la Seu d’Urgell), al municipi d’Alàs i Cerc, fins a Adraén, a la Vansa i Fórnols.

L’actuació és una reivindicació històrica del territori i va ser adjudicada l’any 2010, però la falta de pressupost va impedir finalment dur-la a terme. Calvet va assegurar que el Govern licitarà l’obra “de forma imminent” i començarà a executar-se “durant el primer trimestre del 2019”.

El projecte inclou la millora del paviment i la correcció d’alguns revolts, a més d’implementar mesures de seguretat. La previsió de la conselleria és remodelar els 40 quilòmetres de carretera en tres fases diferents, la qual cosa comportarà, segons Calvet, “quatre anys de treball a la via”. Després del primer tram continuaran amb el que va fins a Tuixent i en una tercera fase, fins a Josa de Cadí. En relació amb la millora d’aquesta via, el titular de Territori va insistir en la necessitat de “fer un esforç” per disposar d’una partida destinada exclusivament al manteniment de carreteres.

Un grup de deu operaris han treballat des del mes de gener passat en el programa Treball i Formació, finançat pel SOC, els ajuntaments i l’organisme comarcal, i han arreglat un total de 148 quilòmetres de senders, als quals cal sumar treballs de manteniment de carreteres en 61 quilòmetres més.

Treballs de manteniment a 148 quilòmetres de camins ? El consell de l’Alt Urgell va comunicar ahir als diversos alcaldes de la comarca el resultat dels treballs per reparar, netejar i desbrossar camins i senders de diferents nuclis dels dinou municipis de la comarca.

tracking