SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS

ERC ignora l'al·legació de l'oposició i aprova els comptes de Balaguer

Un informe afirma que els grups van presentar esmenes, per la qual cosa té via lliure

Imatge d’arxiu del ple de Balaguer.

Imatge d’arxiu del ple de Balaguer.A. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost de Balaguer per aquest 2018 ha estat aprovat definitivament sense comptar amb l’al·legació conjunta que hi van presentar PDeCAT, el PSC i un edil no adscrit, a l’oposició després de l’aprovació inicial el 31 de juliol. Segons l’alcalde d’ERC, Jordi Ignasi Vidal, els comptes van sortir publicats ahir al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i dilluns quedaran definitivament aprovats. Va explicar que s’ha donat llum verda al pressupost perquè un informe dels serveis tècnics de la secretaria de l’ajuntament diu que l’oposició hi va presentar una esmena, “no al·legació”, segons l’article 170 del decret legislatiu que regula la llei d’Hisendes Locals i per tant, “al no haver-hi al·legacions queda aprovat definitivament”, va dir Vidal.

Val a recordar que els grups a l’oposició de Balaguer van presentar un escrit conjunt per obligar el consistori a reduir les inversions proposades als comptes del 2018, ja que sumaven majoria amb nou edils. L’equip de govern d’ERC i Balaguer Ara Sí va comptar amb l’aval dels dos edils de la CUP, que van sumar vuit vots a favor. L’oposició proposava reduir en 1,4 milions el total de les inversions proposades per l’equip de govern, que ascendien a 3,4 milions.

Vidal va assegurar ahir que havia de ser en la comissió informativa prèvia a l’aprovació inicial quan s’han de presentar al·legacions per poder debatre-les. Per la seua banda, el portaveu de PDeCAT, Josep Maria Roigé, no va voler pronunciar-se sobre la publicació dels comptes, “primer hem d’analitzar què ha passat i perquè”, va dir. Així mateix, Carlos García, del PSC, va mostrar la seua sorpresa i molèstia per la decisió de l’alcalde i va destacar que es reunirà amb els grups de l’oposició per decidir com actuar en relació amb aquest assumpte.

tracking