SEGRE

MANTENIMENT INFRAESTRUCTURES

Menàrguens repara part del pont de Ferro

El pas de vehicles debilita petites bigues de ferro que ahir es van reparar

Els operaris van treballar durant el matí per reforçar les petites bigues de l’estructura.

Els operaris van treballar durant el matí per reforçar les petites bigues de l’estructura.ÒSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

El pont de Ferro sobre el riu Segre que uneix les poblacions de Menàrguens i Térmens es va tancar ahir al matí per obres de manteniment a l’estructura metàl·lica del ferm. Els treballs van incloure el reforç d’unes petites bigues de ferro al ferm de l’estructura que s’han anat debilitant pel pas del temps i el trànsit que cada dia suporta aquest viaducte.

Durant aquests últims quatre anys, s’han realitzat actuacions per garantir la seguretat de l’estructura. Aquest pont es va construir el 1906 perquè la fàbrica de sucre que es va establir entre aquestes dos poblacions necessitava una via de comunicació entre els dos marges del riu Segre.

Per aquesta raó, es va construir el pont amb una gran coberta de ferro per on passaria el tren, també conegut com el Carrilet. Durant la guerra, el pont va quedar molt danyat i es va reconstruir com un imponent pont de ferro, que actualment ha quedat obsolet ja que únicament té un carril de circulació.

No obstant, conserva la seua bellesa gràcies a l’arc superior que encara resisteix al trànsit de camions que van diàriament a les cooperatives de Menàrguens i Térmens. Precisament, aquest ajuntament ha demanat un altre enllaç per desviar els camions del centre.

tracking