SEGRE

TRÀNSIT FORMACIÓ

Més de 2.500 lleidatans esperen per examinar-se del carnet de conduir

Vuit mesos després de la vaga d’examinadors, la situació amb prou feines ha millorat

Imatge d’una protesta d’autoescoles durant la vaga.

Imatge d’una protesta d’autoescoles durant la vaga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de l’any passat dels examinadors de trànsit va col·lapsar els centres de la DGT i va deixar més de 3.300 lleidatans en la llista d’espera per passar l’examen teòric del carnet de conduir. Una espera que en l’actualitat compta amb més de 2.500 alumnes a la província de Lleida. Aquestes dades les proporciona el Govern central a una pregunta parlamentària del diputat del PDeCAT Toni Postius, en què xifra en 22 dies naturals el temps d’espera per examinar-se a les comarques de Ponent. Després de la vaga va superar els dos mesos, però la llista d’espera continua sent molt important.

Segons l’Executiu socialista, les mesures adoptades per la DGT a Lleida per resoldre el col·lapse generat per la vaga han estat les mateixes que en altres províncies amb característiques semblants. El Govern afirma que actualment el temps d’espera és de 22 dies i el nombre d’alumnes que estan pendents d’examinar-se (a data del 6 de setembre), de 2.545. Malgrat que assenyala que és una càrrega inferior a la mitjana estatal, el Govern afirma que en funció de l’evolució dels exàmens s’avaluarà la continuïtat i fins i tot l’increment de personal examinador itinerant i s’oferiran places a la Prefectura Provincial de Trànsit de Lleida als opositors que superin el procés que hi ha actualment en curs, tot i que encara no s’ha rebut cap sol·licitud des de la província.

Pel que fa al centre d’exàmens de Vielha, que està tancat, el Govern assenyala que és perquè cap examinador no vol fer el viatge des de la capital. En aquest sentit, assegura que el desplaçament des de Lleida ciutat suposa cinc hores (anada i tornada) i que tenint en compte que els examinadors es neguen a fer-ho fora de l’horari laboral, això només els deixaria dos hores per fer quatre proves. “El cost del desplaçament suposaria una despesa desproporcionada per al nombre de proves que es podria assumir i una gran pèrdua de capacitat d’examen” per a la Prefectura provincial, afirma la resposta parlamentària.

Tanmateix, la Direcció General de Trànsit ha gestionat la contractació de transport amb autobús per al moment en què els examinadors acceptin el desplaçament fora de la jornada laboral, que se’ls compensa econòmicament. Finalment, Interior descarta el cessament de la directora de la DGT a Lleida com se sol·licitava des de les autoescoles.

tracking