SEGRE

ENSENYAMENT QUEIXES

Dotze estudiants immigrants de Tàrrega, sense aula d'acollida per falta de professorat

L’institut Manuel de Pedrolo reclama a la Generalitat el personal per atendre aquests alumnes || Ensenyament assegura que busquen professors i que tornaran a publicar una oferta de feina

Imatge de l’exterior de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.

Imatge de l’exterior de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze alumnes immigrants que no parlen català ni castellà i que estan matriculats a l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega des d’aquest curs, que va començar el 12 de setembre, no compten amb un professor ni amb una aula d’acollida per poder escolaritzar-los en condicions. El centre va reclamar ahir a la conselleria d’Ensenyament aquest aula i el director de l’institut, Joan Planes, va explicar que “vam demanar l’aula d’acollida el passat 7 de setembre i encara no ens l’han concedit” i va recordar que “ja fa dos setmanes que van començar les classes”, de forma que des del 12 de setembre els professors han de fer l’impossible per atendre aquesta dotzena d’alumnes. La majoria d’aquests joves no parlen ni català ni castellà, són nouvinguts a Catalunya i els han adjudicat aquest institut de la capital de l’Urgell per cursar els seus estudis. Malgrat tot, Planes va apuntar que alguns professors ja tenien assignades unes hores per atendre aquests alumnes, malgrat que va afirmar que són insuficients (són unes cinc hores a la setmana), motiu pel qual des de l’institut reclamen una resposta urgent de la conselleria. El principal problema va ser que el mes de juny passat l’institut Manuel de Pedrolo només tenia inscrits cinc alumnes immigrants nouvinguts per a l’actual curs escolar, però al setembre els van assignar set més, de manera que amb dotze joves ja es requereix un professor extra a la plantilla per poder atendre totes les necessitats.

Per la seua part, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va reconèixer aquest problema i va assegurar que miren de solucionar-lo. En aquest sentit, Vega va apuntar que ja van publicar una oferta de treball per trobar un professor per a aquests dotze estudiants, a pesar que ara tornaran a buscar mestres per a aquesta dotzena d’alumnes. El delegat d’Ensenyament va afirmar que “quan trobem la persona qualificada que pugui destinar-se a aquest institut” entrarà a treballar al centre tan aviat com sigui possible, va asseverar. Val a assenyalar que l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega ja havia comptat amb aules d’acollida per a alumnes nouvinguts a Catalunya fa més de deu anys, aproximadament. No obstant, el director del centre va confirmar ahir que “feia temps que no teníem tants alumnes que han arribat recentment i no ens feia falta” comptar amb aquests espais per poder resoldre les necessitats educacionals d’aquests estudiants.

Un 11% dels alumnes i el 15% dels professors són al Pirineu El delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, es va comprometre ahir a la Seu d’Urgell a “incrementar” l’oferta de cicles formatius del Pirineu de cara als pròxims cursos. Va anunciar reunions amb el sector empresarial local per “conèixer de primera mà les necessitats de l’entorn”.Vega va participar en la inauguració oficial del Curs Acadèmic Escolar 2018-2019 dels centres educatius de Lleida, al Cetap de la Seu. El director territorial va presentar les xifres desagregades relatives a educació a les comarques de muntanya, que apunten que de l’alumnat de Lleida, l’11,3% està al Pirineu i del professorat, el 15,3%.

tracking