SEGRE

CERTÀMENS INTERNACIONAL

Els Vestits de Paper volen assolir un rècord mundial

Exposició de més de 300 vestits el 6 i 7 d’octubre a L’Amistat

Àlex Culleré, Carme Polo, Marc Solsona i Joan Ramon Domingo.

Àlex Culleré, Carme Polo, Marc Solsona i Joan Ramon Domingo.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Vestits de Paper de Mollerussa volen arribar en un rècord mundial Guinness. Per aquesta raó, els dies 6 i 7 d’octubre, L’Amistat acollirà l’exhibició de vestits de paper més gran. Seran més de 300 dissenys que han guanyat o participat en alguna de les 52 edicions. El principal objectiu serà formar part del Guinness World Records i així internacionalitzar aquest curiós certamen, un fet que aportarà un valor afegit a la petició del municipi perquè el concurs sigui considerat Patrimoni Immaterial per a la Humanitat de la Unesco, tal com va explicar la periodista Carme Polo, encarregada de l’esmentada candidatura.

L’alcalde, Marc Solsona, va remarcar que la iniciativa s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i que també es treballa perquè formin part de l’Inventari de Patrimoni Etnològic de Catalunya. Solsona va destacar que amb aquesta acció s’obrirà tot el fons del museu a la ciutadania a través d’aquestes dos jornades de portes obertes i és també un reconeixement a totes aquelles modistes que han participat al llarg de tota la trajectòria del concurs.

La mostra inclourà el centenar de vestits que configuren l’exposició permanent i uns 200 vestits més que formen part del fons del museu i que han estat rehabilitats per a l’ocasió per les modistes que col·laboren habitualment en el manteniment de les peces exposades en aquest equipament. Aquests 200 dissenys estaran exposats al vestíbul, les llotges, la platea i l’escenari del teatre, i estaran vinculats amb els del museu amb un itinerari senyalitzat. També s’afegirà una mostra representativa de vestits per a nines Barbie, la qual cosa permetrà que l’exhibició superi els 350 vestits.

L’activitat es completarà amb un taller per aprendre a treballar el fil de paper.

tracking