SEGRE

CARRETERES MILLORES

En marxa la reivindicada reforma de la carretera de Linyola a Bellcaire

Les obres duraran un any i l’alcalde planteja un carril bici que uneixi els dos municipis

Les obres han començat per la renovació de la xarxa hidràulica.

Les obres han començat per la renovació de la xarxa hidràulica.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reivindicades obres de millora de la carretera de Linyola a Bellcaire d’Ur-gell (LP-3322) ja estan en marxa. La reforma consistirà a renovar la calçada, que serà de deu metres d’ample, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres, en un tram de quatre quilòmetres. També inclourà renovar la xarxa hidràulica que circula sota aquesta infraestructura i són precisament aquests els primers treballs que s’estan portant a terme, aprofitant que la temporada de regs afronta la fase final (els regants van demanar retardar les obres per no afectar les canonades d’aigua).

L’adjudicatària ja ha senyalitzat la via amb senyalització horitzontal groga per informar de l’inici d’aquesta obra, que s’allargarà més d’un any. L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, va destacar que la millora arriba després de vint anys de reivindicacions, un dèficit que “era necessari reparar. Ara podrem disposar de la via que es mereix el territori”. El primer edil també va remarcar la complicitat que hi ha hagut amb el consistori de Bellcaire i la Generalitat a l’hora que aquest projecte vegi la llum. Els treballs, que inclouen modificar el traçat actual per suavitzar revolts i rasants perillosos, podran comportar talls puntuals en el trànsit i, en aquest sentit, l’alcalde va demanar als usuaris precaució a l’hora de conduir.

Aprofitant l’inici d’aquestes obres, l’alcalde de Linyola va plantejar la creació d’un carril bici que connecti les dos poblacions, com una mesura que contribueixi a canviar els hàbits i copiar el model holandès a la zona, una idea que podria tenir la seua continuïtat cap a Mollerussa així com en altres municipis. “Cal començar a plantejar altres formes de desplaçament en trajectes que no superin els 20 o 30 quilòmetres”, va remarcar.

tracking