SEGRE

El condemnat a mort per l'assassinat de l'empresari de l'Albi presenta una apel·lació al Suprem

Artur Segarra, a l'arribada al tribunal que el va jutjar l'abril del 2017.

El condemnat a mort per l'assassinat de l'empresari de l'Albi presenta una apel·lació al SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’Artur Segarra, condemnat a mort a Tailàndia per l'assassinat el gener del 2016 de l’empresari de l’Albi (Lleida) David Bernat, ha recorregut la sentència davant de Tribunal Suprem, l’última instància judicial. L’equip legal de Segarra va presentar dimarts passat el recurs d’apel·lació davant del tribunal, que encara no ha precisat data per a la vista, segons consta aquest dijous al registre del Ministeri de Justícia. Si el Suprem decideix en contra seu, Segarra podria sol·licitar a la Casa Reial que commuti la pena capital per la cadena perpètua.

El juliol passat, un tribunal d’apel·lació de Bangkok va decidir mantenir la pena capital per a Segarra en trobar "sense fonament" el primer recurs presentat.

El magistrat va trobar "infundades" les al·legacions del convicte i va considerar vàlides les proves i testimonis obtinguts per la Policia sobre el crim, que ja van ser acceptades per un tribunal de primera instància l’abril de 2017 quan es va sentenciar el català. Segarra manté el seu al·legat d’innocència i apunta cap a la seua excompanya sentimental, la tailandesa Pritsana Saen-ubon, com la responsable del crim en connivència de la Policia, que acusa de "manipular" part de les proves presentades en contra seu.

Una empremta dactilar atribuïda a Pridsana, conforme a les indagacions policials a què ha tingut accés Efe, va ser recollida a l’interior d’una bossa on es va trobar part del cadàver esquarterat.

L’espanyol també va ser culpat d’uns altres dotze delictes -segrest, tortura i robatori, entre d’altres- motivats segons el dictamen per robar els diners que la víctima tenia en un compte corrent a Singapur. Segons la investigació policial, Segarra va segrestar Bernat el 19 de gener de 2016 i el va retenir durant set dies a l’apartament que tenia llogat a Bangkok, on les autoritats van trobar rastres de sang de Bernat i s’identifica com el lloc del crim.

Les primeres restes del cadaver esquarterat de Bernat van ser trobades el 30 de gener al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, i sis dies després la Policia va identificar Segarra com el principal sospitós. El condemnat, després de ser reconegut en un restaurant de la província de Surin (est), va emprendre la fugida a Cambodja, on va ser detingut dos dies després i entregat a les autoritats tailandeses el 8 de febrer.

Més de 500 persones es troben al corredor de la mort a Tailàndia, segons xifres d’Amnistia Internacional.

tracking