SEGRE

INFRAESTRUCTURES TERRITORI

Crearan la Regió d'Emergències del Pirineu per a una major cobertura

El conseller Buch ho anuncia a la Seu d’Urgell

El conseller Buch va ser rebut per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

El conseller Buch va ser rebut per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va anunciar ahir la creació de la Regió d’Emergències del Pirineu, que agruparà els serveis d’emergències de les comarques d’alta muntanya Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i la Cerdanya. Buch es va reunir ahir amb els presidents de les diferents administracions comarcals i els va explicar l’inici dels tràmits per crear la regió “que permetrà donar la màxima cobertura a les emergències del territori”. “Avui iniciem la configuració de la regió d’emergències de les comarques de muntanya, que considerem igual de necessària com ho és la Regió Policial del Pirineu, que ja tenim”, va indicar. La Val d’Aran, amb competències pròpies, no formarà part d’aquesta regió. Buch no va concretar terminis per a la creació de l’organisme i es va referir a la situació econòmica actual, que “segurament alentirà el procés de creació una mica més dels que pretenem, però “el compromís el tenim”.

El titular d’Interior va fer l’anunci durant la visita que va fer ahir a la Seu d’Urgell. Buch va ser al parc de Bombers acompanyat del director general de Prevenció, Manel Pardo. A la tarda va participar en un acte d’homenatge a la sala Sant Domènec al que va ser delegat d’Interior al Pirineu, Josep Palau, mort fa un any, del qual va dir que “va ser una de les persones que van treballar de forma intensa en la creació d’aquesta regió d’emergències”.

La jornada de treball a la capital de l’Alt Urgell va incloure una visita a l’aeroport Andorra-la Seu com a infraestructura utilitzada també pels serveis d’emergències. També es va reunir amb l’alcalde, Albert Batalla, i l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives.

tracking