SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Els esports d'aventura s'obren al turisme de negoci per créixer

Aconseguir desestacionalitzar-se i captar nous mercats nacionals i internacionals || Les empreses han d’estructurar un producte conjunt i fer-lo atractiu

El ràfting a la Pallaresa és una de les activitats que obliguen a regular els cabals del març a l’octubre.

El ràfting a la Pallaresa és una de les activitats que obliguen a regular els cabals del març a l’octubre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esports d’aventura i naturalesa de les comarques de Lleida s’obren al turisme de negoci i corporativa per créixer amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat. Aquesta va ser una de les conclusions de l’estudi sobre com captar nous mercats turístics de GlobaLleida presentats ahir a Sort davant d’una vintena d’empreses del sector de diferents destinacions turístiques, com la Val d’Aran, la Noguera, Alt Urgell, Solsonès o el Pallars.

El turisme corporatiu no supera el 10% de la facturació i per tant, existeix una possibilitat important de creixement, segons queda patent en aquest estudi. Amb més de cinquanta empreses entrevistades, majoritàriament de Madrid i Barcelona, s’han detectat les demandes del sector: flexibilitat i qualitat en els serveis contractats. Hauran de ser les empreses les que creïn paquets turístics específics i els comercialitzin a un públic que s’ha vist que encara desconeix el turisme actiu de les comarques de Lleida.

El turisme corporatiu només arriba al 10% de la facturació de les firmes d’esports d’aventura

Estructurar un producte conjunt i fer-lo atractiu és un dels reptes a desenvolupar en posteriors fases. Josep Maria Barrufet, tècnic de projectes estratègics de GlobaLleida, va explicar que les empreses de la demarcació poden absorbir un volum màxim de grups de vuitanta persones. A banda de Barcelona i Madrid, s’han fet entrevistes a empreses del País Valencià i el País Basc amb la voluntat d’arribar a un públic que encara “desconeix els actius de Lleida”’, va afirmar Barrufet. L’objectiu és aconseguir que el turisme del Pirineu i el Prepirineu lleidatà sigui un referent durant tot l’any i augmentar la capacitat d’atracció tant a escala nacional com internacional, “un repte per aconseguir ser més visibles i augmentar la facturació del sector”.

L’estudi de mercat ha permès conèixer i identificar les millores necessàries per captar aquest mercat i dissenyar eines per estructurar una oferta més atractiva de cara a futures fases d’implementació.

Serà a partir d’aquest cap de setmana quan es podrà disfrutar millor d’aquesta experiència d’escoltar els cérvols mascles intentant atreure les femelles. Aquesta temporada és la primera en la qual s’ha regulat l’accés i en un sector de la reserva només es pot accedir a través de les visites guiades a càrrec de les empreses especialitzades.

Boumort vorejarà la plena ocupació per escoltar la brama del cérvol La temporada de la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de Boumort va començar el passat dia 15 de setembre i preveu una plena ocupació per al cap de setmana, segons van explicar les empreses que organitzen les activitats relacionades amb aquesta experiència. Fonts del sector van explicar que el punt àlgid o pic de la brama s’espera a partir de demà i la majoria de les firmes ja compten amb les totes les reserves completes.

tracking