SEGRE

ESNOTICIA

Lleida i la Franja impulsen un fòrum per solucionar conflictes

Una vintena d’alcaldes i Larrosa insten a “avançar en la cooperació interterritorial” || Lamenten els conflictes sorgits i en el fòrum també s’abordarà l’art

Trobada entre una vintena d’alcaldes de la Franja amb Larrosa.

Trobada entre una vintena d’alcaldes de la Franja amb Larrosa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, i una vintena d’alcaldes de la Franja van acordar ahir, en una trobada celebrada a la fira, impulsar un fòrum de la societat civil per a l’entesa i resoldre conflictes entre els dos territoris, com el litigi sobre l’art.

Gracia va apuntar que “encara que som dos comunitats que depenen de diferents administracions, tenim problemes comuns” i va assegurar que aquest fet és el primordial per als ciutadans. Per aquest motiu, han decidit crear un fòrum de la societat civil on periòdicament es debatin i divulguin totes les qüestions que afectin les relacions quotidianes dels dos costats de la frontera. “A partir d’avui farem un pas més activant mecanismes que pensin en les persones i en un major dinamisme econòmic d’aquestes zones”, va assenyalar Larrosa.

El paer en cap va recalcar la importància d’aquesta reunió “per parlar sobre quina és la millor manera de continuar avançant en la cooperació interterritorial” i va assenyalar que és interessant conèixer l’opinió dels alcaldes de la Franja sobre com Lleida pot estar a la seua disposició, com ja ho fa en sanitat o en educació. Per això, va dir que l’objectiu és “reprendre un nou camí i posar sobre la taula les qüestions que volem potenciar”.

A més, Gracia va lamentar la pèrdua de relació entre els dos territoris per conflictes sorgits, com el litigi sobre l’art. “No podem estar supeditats a malentesos o confrontacions que es produeixen des de Madrid, Barcelona o Saragossa. Els nostres problemes són els del dia a dia i els mateixos a la Franja i a Lleida”, va manifestar. De fet, un dels temes que analitzarà el fòrum (encara que no el va abordar ahir) és la situació de l’art sacre. Segons Gracia, es tracta d’un organisme per reflexionar i debatre amb l’objectiu de buscar solucions i no confrontacions, “ja que com a veïns cal buscar la bona convivència”.

Respecte a la problemàtica sobre l’art, va indicar que estaria bé que aquest tema es desmarqués de l’àmbit polític i que persones qualificades de la societat civil prenguessin la iniciativa en aquest debat.

Per la seua part, alguns dels alcaldes aragonesos van assegurar que “és més el que ens uneix que el que ens separa, ja que la nostra cultura és gairebé la mateixa”.

tracking