SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Passatgers tirats al Prat després de desviar per avaria el Palma-Alguaire

Sis dels 40 que havien de sortir de Lleida a Mallorca a les 13.20, a última hora encara estaven a l’espera a l’aeroport barceloní || Primer vol cancel·lat de l’estiu

Imatge de les avionetes de BAA Training a les instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire.

Imatge de les avionetes de BAA Training a les instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria en el vol que cobria el trajecte entre Palma i Alguaire va deixar tirats ahir fins última hora de la nit almenys sis passatgers que havien de sortir de Lleida cap a Mallorca a les 13.20 hores. Aquest és l’únic vol que acull a l’estiu l’aeroport lleidatà i fonts d’Aeroports de Catalunya van explicar que a l’avió que havia de sortir d’Alguaire anaven uns 40 passatgers, que es van desplaçar amb autocar fins a Barcelona per agafar un altre vol que no havia de sortir fins a les 21.45, encara que un grup de passatgers podria haver agafat un avió que va sortir a la tarda. Les mateixes fonts van apuntar que aquesta és la primera incidència d’aquest tipus que s’ha registrat aquest any i que va provocar que l’avió que havia d’arribar des de Palma no es pogués enlairar, per la qual cosa els passatgers que havien d’arribar a Lleida es van veure obligats a agafar un altre vol i anar a Alguaire amb autocar. Aquesta és la mateixa operativa que la dels vols d’esquiadors, quan les aerolínies opten per desviar les aeronaus a Reus o a Barcelona per la boira. Durant la passada campanya d’hivern hi va haver almenys tres dies en què els avions de Neilson es van desviar a Barcelona o Reus.

Dos avionetes de BAA Training arriben a Lleida Dos avionetes de l’acadèmia de vol BAA Training, una empresa de Lituània que forma pilots d’aviació comercial, ja han arribat a l’aeroport d’Alguaire. Aquesta firma, que establirà a la infraestructura lleidatana una base on impartir cursos i fer classes de vol, començarà les formacions teòriques la setmana que ve a la torre de control i rebrà quaranta alumnes aproximadament. No serà fins d’aquí a dos setmanes quan comencin les classes pràctiques, segons fonts d’Aeroports de la Generalitat.

tracking