SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

La Generalitat demana l'enllaç de Lleida amb el Corredor Mediterrani per la línia de Montsó

És una de les propostes que el Govern plantejarà a l’Estat en la comissió bilateral d’Infraestructures || És una actuació “estratègica per al territori” i molt reivindicada per les institucions lleidatanes

Imatge d’arxiu d’una reunió a Lleida sobre el Corredor.

Imatge d’arxiu d’una reunió a Lleida sobre el Corredor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat demanarà a l’Estat l’enllaç de Lleida amb el Corredor Mediterrani a la pròxima comissió bilateral d’Infraestructures que se celebrarà el 15 d’octubre. Una de les propostes que posaran sobre la taula és que la demarcació connecti amb el corredor a través de la línia de mercaderies que circula per Lleida, Almacelles, Binèfar i Montsó i que acaba al port de Tarragona. Així ho va explicar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que va assegurar que aquesta connexió és “estratègica per al territori” i que és una actuació “molt reivindicada i reclamada” per les institucions lleidatanes com la Diputació i la Paeria de Lleida, la Cambra de Comerç i els empresaris. Gavín va apuntar que la proposta de l’Estat és que aquest enllaç passi per Casp, Flix i Móra, un fet que deixa fora Lleida, per la qual cosa des de la Generalitat demanaran que la connexió transcorri per les comarques de Ponent. El secretari d’Infraestructures va recordar que en la línia de Montsó actualment hi ha ample ibèric, per la qual cosa s’hauria d’adaptar per poder connectar amb les xarxes de mercaderies internacionals. “A la comissió bilateral plantejarem aspectes com que el Corredor Mediterrani tingui aquesta connexió amb ample internacional del ramal intern ferroviari de mercaderies”, va apuntar Gavín, que va assenyalar que l’ample internacional ja està implantat en les línies d’alta velocitat que circulen per Lleida, encara que són d’ús exclusiu per a passatgers. Aquestes declaracions arriben després que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, anunciés dijous que aquesta infraestructura estaria operativa el 2021 (vegeu SEGRE de divendres).

Gavín va valorar positivament les intencions del Govern de Sánchez, encara que va apuntar que els terminis del ministre són “molt optimistes”. En aquest sentit, va assenyalar que el conseller de Territori, Damià Calvet, “va trobar a faltar concreció sobre les connexions amb ports, altres ramals i plataformes logístiques”, per la qual cosa Gavín va confiar a “poder tractar amb més detall aquests assumptes en les comissions bilaterals”. Val a recordar que Adif té previst començar demà les obres per connectar les línies de l’AVE amb el Corredor, uns treballs que permetran que els trens que circulin per Lleida puguin arribar fins a València.

tracking