SEGRE

Els 26 detinguts en l'operació anticorrupció a Lleida, en llibertat

Moment de la sortida de Joan Reñé de la Diputació.
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 26 detinguts a Lleida, Balaguer i Solsona aquest dimarts en el marc d'una operació anticorrupció, entre ells el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, han quedat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge i dels càrrecs de pugui dictar la Fiscalía, segons els Mossos d'Esquadra.

Reñé ha estat detingut pels Mossos a primera hora del matí en el marc d'una operació per presumptes pagaments irregulars per al finançament de CDC. Durant l’escorcoll a la Diputació, el president de la institució es trobava al seu despatx acompanyat pel seu advocat. Cap a dos quarts d’una, ha sortit per la porta del carrer del Carme, sense manilles, i ha pujat a un vehicle dels Mossos d'Esquadra que l'ha portat a la comissaria. En vespre, en roda de premsa, Reñé ha assegurat que "mai he rebut comissions ni diners de ningú" (més informació).

La detenció de Reñé forma part d'unes diligències iniciades per la Fiscalia de Lleida per uns fets que podrien ser constitutius de diversos delictes contra l'Administració publica de suborn i frau en matèria de contractació, així com de blanqueig de capitals. La querella va ser admesa el gener del 2016 pel Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida, que dirigeix l'operació, ha informat aquest dimarts la Fiscalia de Lleida en un comunicat.

D'altra banda, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, ha assegurat aquest dimarts que el president de la institució, Joan Reñé, està "tranquil i serè" després d'haver estat detingut. Perelló ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació a la porta de la Diputació minuts després que Reñé sortís detingut i pugés al cotxe dels Mossos d'Esquadra. "El president està tranquil, serè, dins del marc d'una circumstància que no és normal, i els seus equips també". "Confiem plenament en la justícia, no deixem d'estranyar-nos que la investigació d'aquest dilluns s'hagi produït l'endemà de la celebració de l'1 d'octubre", ha afegit la vicepresidenta.

Segons fonts properes a la investigació, altres detinguts han estat Marlen Minguell, cap d'Organització i Gestió de la Diputació; Enrique Regaño, cap de servei de vies i obres de la corporació provincial, i dos càrrecs del Carreteres de la Generalitat, on els Mossos han realitzat un dels escorcolls.

Moment de la sortida de Joan Reñé de la Diputació.

Un total de 26 detinguts en una operació anticorrupció a Lleida, Balaguer i SolsonaX. Rodriguez

Una de les persones arrestades, Marlen Minguell, cap d'Organització i Gestió de la Diputació de Lleida, entra a l'edifici de la corporació provincial a primera hora del matí acompanyada per agents dels Mossos.

Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupcióAmado Forrolla

La porta de la Diputació del carrer del Carme, on es troben agents dels Mossos d'Esquadra i mitjans de comunicació a l'espera que surti Joan Reñé.

La porta de la Diputació del carrer del Carme, on es troben agents dels Mossos d'Esquadra i mitjans de comunicació a l'espera que surti Joan Reñé.Òscar Mirón

Mossos d'Esquadra a la porta de la Diputació del carrer del Carme.

Detingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupcióSegre

Expectació mediàtica a la porta de la Diputació de Lleida

Retingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupcióSegre

Un dels escorcolls es realitza a la delegació a Lleida de Carreteres de la Generalitat, a la imatge.

Un dels escorcolls es realitza a la delegació a Lleida de Carreteres de la Generalitat, a la imatge.Segre

Agents dels Mossos d'Esquadra entren a la Diputació de Lleida aquest matí.

Retingut el president de la Diputació de Lleida en una operació anticorrupcióSEGRE

tracking