SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Assalten una casa i lliguen de mans una dona

Els Mossos van detenir els quatre presumptes autors gràcies a la col·laboració del marit i el fill de la víctima || Els delinqüents van actuar encaputxats

Els fets van succeir a primera hora del matí d’ahir a Santa Creu.

Els fets van succeir a primera hora del matí d’ahir a Santa Creu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Seu d’Urgell van detenir ahir quatre homes, alguns de nacionalitat estrangera, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació en una casa del nucli de Santa Creu, al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). Els fets van succeir a primera hora del matí quan quatre individus, que anaven encaputxats, van assaltar el domicili d’una veïna del poble, a la qual van trobar encara adormida i van lligar de peus i mans el llit. Els agressors van tallar també el cable del telèfon de l’habitació de la víctima.

Jordi Rabasa, un fill de la dona de 66 anys, va explicar que els lladres li van tapar la boca “amb un coixí i cinta adhesiva”. Quan els homes van abandonar la casa, cap a les vuit del matí, la meua mare, finalment, va poder desfer-se de les cordes que la subjectaven al llit i va poder trucar-nos per telèfon per demanar auxili, relatava.

Els assaltants es van emportar únicament un armari armer que segons va apuntar ahir el fill de la víctima “es devien imaginar que era una caixa forta amb diners”, però que realment “no contenia res de valor, papers i una escopeta”. No es van emportar cap de les armes que hi havia al costat de l’armari. A la detenció van participar Jordi Rabasa i el marit de la víctima, Joan Rabasa, que al dirigir-se fins al poble de Santa Creu per la carretera local que serveix d’accés es van creuar amb els vehicles dels lladres, un Citroen i un Ford.

El fill explicava ahir que “al reconèixer el vehicle que m’havien descrit els veïns” va decidir “simular un xoc” que els va obligar a parar. Aquest fet, assegura, “va ajudar que donés temps perquè arribés la policia”. El marit de la víctima, va continuar, “va travessar el cotxe al mig de la carretera”, la qual cosa va obligar el segon vehicle, en el qual viatjaven els altres dos assaltants, a parar. Una ambulància del SEM es va desplaçar fins a la casa de la víctima encara que finalment no va ser necessari el trasllat fins a cap centre mèdic. La família va presentar ahir mateix la denúncia davant de la comissària dels Mossos d’Esquadra, que ha obert una investigació dels fets. Fonts pròximes van explicar que els detinguts no tenen antecedents. Un total de tres famílies viuen de forma fixa a Santa Creu.

tracking