SEGRE

INICIATIVES RESIDUS

Càmeres de vídeo i multes a Aran per evitar abocaments de voluminosos

El consell d’alcaldes d’Aran d’ahir.

El consell d’alcaldes d’Aran d’ahir.C. G .A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’alcaldes d’Aran va aprovar ahir per unanimitat la instal·lació de càmeres de videovigilància davant de les illes de contenidors per frenar l’abandó de voluminosos a l’àrea dels dipòsits. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va apuntar que aquest tipus de residus es deixa “indiscriminadament” on no toca i quan no toca i això perjudica la qualitat del servei de recollida d’escombraries. Els alcaldes van acordar senyalitzar totes les illes de contenidors on s’informarà dels dies de recollida, les hores i de la gratuïtat del servei per als particulars. Les càmeres s’instal·laran a tota la zona perimetral de Baqueira i a la zona de la deixalleria, va concretar Barrera.

“El que està passant ara no és acceptable i totalment insostenible per al Conselh, que gasta 200.000 euros a l’any en la gestió de tots aquests voluminosos abandonats”, va dir.

La senyalització també indicarà el règim sancionador per als infractors o incívics que tirin les escombraries fora del dia establert o les hores en què està previst. Així mateix, s’habilitaran tres espais per als voluminosos. A Naut Aran serà en un punt concret de Gessa; a Vielha serà a Beusa i a Bossòst a la mateixa deixalleria.

Les sancions preveuen aprovar-se en el pròxim ple del Conselh Generau.

tracking