SEGRE

TURISME RUTES

El consell projecta un carril bici que passi per tots els municipis del Pla

Encarreguen l’elaboració d’un estudi que defineixi les possibles rutes a la zona

Mollerussa compta amb un carril bici a l’avinguda del Canal.

Mollerussa compta amb un carril bici a l’avinguda del Canal.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pla d’Urgell vol habilitar un carril bici que passi per tots els municipis de la comarca. Així ho va explicar ahir el president del consell comarcal, Joan Trull, que va assegurar que han encarregat la redacció d’un estudi que valori les possibles rutes així com la memòria econòmica del projecte. En aquest sentit, va afirmar que buscaran subvencions que contribueixin a sufragar aquesta iniciativa, que es troba en una fase inicial.

“És un projecte ambiciós”, va remarcar el president de l’entitat comarcal, que va destacar les possibilitats turístiques d’aquesta iniciativa així com la promoció d’una ruta saludable al Pla d’Urgell. Val a destacar que la comarca celebra anualment la pedalada popular no competitiva més participativa de la demarcació de Lleida, la Catigat, que reuneix més de mil ciclistes.

La capital, Mollerussa, ja compta amb el seu propi projecte, tal com va anunciar l’alcalde, Marc Solsona, en la xarrada anual Mollerussa avui, celebrada a mitjans del mes de setembre. El consistori preveu construir un carril bici de 3,3 quilòmetres de longitud que envoltarà la ciutat. Actualment ja hi ha un de 850 metres de longitud paral·lel a l’avinguda del Canal i arriba fins el parc de la Serra.

En aquest sentit, l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, va plantejar la creació d’un carril bici que connecti el seu municipi amb el de Bellcaire d’Urgell, que discorreria paral·lel a la carretera que uneix els dos municipis i que ara es troba en plena reforma.

La mesura, segons l’alcalde d’aquest municipi del Pla d’Urgell, ha de contribuir a canviar els hàbits i copiar el model holandès a la zona. “Cal començar a plantejar altres formes de desplaçament en trajectes que no superin els 20 o 30 quilòmetres”, va remarcar el primer edil.

tracking