SEGRE

ESNOTICIA

Reñé, indignat: "Els contractes estan avalats per intervenció"

El president de la Diputació insta a agilitzar el procés per “acreditar” el seu honor i veu una trama contra ell || El seu equip tanca files i defensa la seua gestió

Gerard Sabarich, Rosa Maria Perelló, Rosa Pujol i Jordi Latorre al costat de Reñé (centre) ahir.

Gerard Sabarich, Rosa Maria Perelló, Rosa Pujol i Jordi Latorre al costat de Reñé (centre) ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació, Joan Reñé, va declarar davant dels mitjans després d’estar unes deu hores sota arrest que “hi ha un interès a desacreditar la meua honorabilitat i la dels meus equips”. Es va mostrar “indignat” i va demanar “celeritat en la investigació i la resolució del procediment per acreditar la meua absoluta honestedat i honorabilitat”. Reñé va defensar la legalitat de totes les contractacions dutes a terme a la Diputació i va dir que així ho han acreditat els informes favorables d’intervenció i de la secretaria general de la corporació. “La meua conducta personal i institucional ha estat i és irreprotxable. Mai no he rebut comissions, ni he actuat en benefici de ningú. Ho vaig dir justament fa tres anys quan algú em va acusar impunement d’uns fets falsos”, va dir Reñé, en relació amb les acusacions abocades per alguns mitjans digitals sobre l’adjudicació de sis depuradores al Pla d’Urgell i el presumpte cobrament de comissions.

A més, va manifestar que “és obvi que l’espectacularitat de la detenció d’avui fa que tot sembli impressionant. Suposo que aquest és l’objectiu”. En aquest punt, va afegir que “és bastant trist en un estat de dret que un s’assabenti que ha estat detingut per la ràdio. I molts de vostès [als periodistes] ja sabien que m’havien detingut abans que es personessin els Mossos a casa meua”. “No és la primera vegada que ens trobem en aquesta situació”, va remarcar. Va atribuir les acusacions a “personatges” que va descartar detallar per respectar el secret de sumari instat pel jutge i va rebutjar que hagi de dimitir perquè “no he fet res malament”.

Reñé nega irregularitats en les adjudicacions i descarta dimitir perquè no ha fet “res malament”

D’altra banda, el govern de la Diputació va fer pinya després de la detenció de Reñé per mostrar-li el seu suport. En aquest sentit, la vicepresidenta primera i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, acompanyada per tots els diputats de PDeCAT i Unió es va mostrar estranyada perquè els escorcolls i les detencions es duguessin a terme l’endemà de l’aniversari de l’1-O i abans que es compleixi un any de l’“aturada de país” del 3-O. Perelló va assegurar que “el president i tots els professionals estan en calma tensa perquè el moment és difícil i dur”, però amb “la tranquil·litat de fer les coses ben fetes”.

Perelló va convocar una junta de portaveus a la qual van assistir Rosa Pujol (PDeCAT), Jaume Gilabert (ERC), Enric Colom (PSC), Ángeles Ribes (Cs) i Dolors López (PP). En la trobada, segons els assistents, es va donar compte dels escorcolls i les investigacions que es van dur a terme, de la mateixa manera que també es va informar els empleats de la corporació. Els registres es van produir tant al Palau Provincial com a l’Edifici President, on es van centrar en els serveis de Vies i Obres. Al Palau, els Mossos van intervenir documentació al despatx de Reñé i de Marlen Minguell. El mateix Reñé va explicar que es van emportar “alguns papers simples” i que van bolcar les dades del seu ordinador.

tracking