SEGRE

TRÀNSIT PROTESTA

El transport porta al jutge el veto de camions a l'N-240

Al considerar la mesura de Foment un greuge per al sector

Camions desviats per l’autopista a les Borges Blanques.

Camions desviats per l’autopista a les Borges Blanques.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector del Transport portarà al jutge la decisió de Foment que els prohibeix circular pel tram de les Borges a Montblanc a la carretera nacional N-240, i de Peníscola a l’Hospitalet de l’Infant i d’Altafulla a Vilafranca a l’N-340; i els obliga a desviar-se per l’AP-2 a Lleida i l’AP-7 a Tarragona.

La decisió ha estat acordada per totes les patronals del transport de mercaderies per carreteres en el marc del Comitè Nacional del Transport, entre les quals també està representada la patronal de Lleida. Els camioners recorren als tribunals al considerar que la mesura és discriminatòria respecte a la resta del trànsit ja que té caràcter d’obligatorietat i també estima que és reduït el descompte que s’aplica al preu del peatge de l’autopista. Les bonificacions aprovades pel Govern espanyol són del 42,5% per als camions en trànsit i d’un 50% per a tots aquells que fan trajectes interns.

La mesura va entrar en vigor el 2 de setembre passat entre les queixes dels camioners disconformes des d’un principi pel que consideren una mesura “injusta” i “populista” i un greuge per a un sector que no sempre és la causa de la sinistralitat a la carretera.

El dia 11 hi ha convocada una marxa lenta com a protesta que a Lleida anirà des del polígon El Segre fins a les Borges i viceversa.

Mocions i reunions per exigir la desviació de les Borges a Lleida El ple de l’ajuntament d’Arbeca va aprovar dimarts una moció d’ERC en la qual es reclama que la desviació de camions també sigui obligatòria per al tram de Lleida a les Borges i també estigui bonificat. Així ho remetrà a la Generalitat i als consells de les Garrigues, el Pla i el Segrià.

tracking