SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Els veïns de Benavent, cridats a votar un lloc per a la creu de terme

Guardada des de fa 12 anys, ha estat gravada per l’escultor del polèmic sant Joan

Una de les peces de la creu decorada per Ramon Inglés.

Una de les peces de la creu decorada per Ramon Inglés.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Benavent de Segrià decidiran la ubicació de la creu de terme esculpida per l’artista local Ramon Inglés, autor de la polèmica imatge de sant Joan que el bisbat va prohibir col·locar a la façana de l’església per la seua estètica i que els veïns van instal·lar, malgrat al veto de la diòcesi de Lleida, l’estiu de l’any passat. L’ajuntament obrirà avui el termini per votar mitjançant una aplicació electrònica que ha habilitat, tot i que a més es podrà votar presencialment al consistori fins al dia 21 d’aquest mes.

Les opcions per instal·lar la creu són el carrer la Portella, la rotonda a l’encreuament amb el Camí de Corbins, la plaça Major i el cementiri, segons va explicar el tinent d’alcalde, Antoni Carré. La creu té una base de 4 metres de diàmetre i una altura de 7 i les pedres que la componen estan desmuntades en un magatzem municipal on les ha treballat durant aquests mesos Inglés. Els blocs de pedra estaven guardats des del 2007 i el muntatge de la creu s’ha anat demorant fins ara. Una vegada es decideixi on s’instal·la, caldrà una grua per a la seua construcció atesa l’envergadura, va indicar Carré. Els motius que ha utilitzat

són florals i figuratius. Carré va indicar que “en aquesta ocasió no hi haurà polèmiques perquè contractar l’artista ha estat decisió del consistori i no hi ha cap altra institució implicada”.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament ha licitat les obres del poliesportiu per construir, en una primera fase, el terra i la teulada, una actuació que costarà uns 160.000 euros. El termini per presentar ofertes finalitza el dia 21.

En una segona fase es tancaran els laterals de la pista, de 22 per 44 metres. Benavent no compta amb aquest equipament, que s’abordarà com més aviat millor, segons va assenyalar Carré.

tracking