SEGRE

Calvet considera que cal modificar punts dels desviaments de camions

El conseller de Territori insisteix en l'aplicació del sistema de Vinyeta

El conseller Calvet, durant la seua visita a Vilanova de la Barca.

Calvet considera que cal modificar punts dels desviaments de camionsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que cal ''ajustar'' alguns dels punts dels desviaments obligatoris dels camions a l'AP-2. Així ho ha assenyalat aquest divendres durant la seua visita a Lleida, després de les queixes dels transportistes, que han anunciat mobilitzacions a Girona, Tarragona i a Ponent per dijous. Calvet ha dit que aquestes modificacions farien referència a les reincorporacions en el sentit de la marxa per no provocar disfuncions que generin més quilòmetres als camioners entre el seus punts d'origen i destí.

De totes maneres, el conseller ha insistit en que l'aplicació de la Vinyeta seria la solució integral als peatges i ha assegurat que posaran aquesta qüestió damunt la taula en la propera reunió de la Comissió d'Infraestructures amb Foment, prevista per al pròxim 15 d'octubre.

D'altra banda, Calvet ha refermat aquest matí el compromís del departament que encapçala per potenciar l’aeroport de Lleida-Alguaire com a infraestructura industrial i tecnològica. Durant su visita a Lleida, Calvet ha ressaltat la capacitat dinamitzadora de l’aeroport, “una infraestructura que es va posar en servei en un moment difícil per a l’economia però en la qual hi hem anat trobant diversos tipus d’activitats”.

Calvet ha destacat la recent incorporació de l’escola de pilots BAA Training, “que pot convertir l’aeroport en un centre formatiu de primer ordre al sud d’Europa”. Aquesta empresa, amb seu central a Vilnius (Lituània), és la principal escola de formació de pilots d’Europa. Ofereix formació per a més de 19 tipus d'avions en més de 30 localitzacions de tot el món i ara Lleida és una de les seves bases principals. Els primers estudiants han arribat aquesta setmana a l’aeroport.

El titular de Territori i Sostenibilitat també ha visitat Vilanova de la Barca, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Ramon Solsona, on ha pogut comprovar 'in situ' la rehabilitació que va dur a terme l’any 2016 l’Incasòl dins del programa “Reviure les Velles Ciutats”, que vol frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

tracking