SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

La Fira vendrà torró d'Agramunt amb segell de qualitat

S’alia amb la Seu i Olot per promoure productes del territori || Celebra els 30 anys

Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebrarà del 12 al 14 d’octubre.

Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebrarà del 12 al 14 d’octubre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Torró d’Agramunt treballa al costat d’altres certàmens alimentaris de Catalunya per crear un segell de qualitat identificatiu del país com a distintiu amb productes com són el torró i el xocolate a la pedra de la capital del Sió. El projecte, que es troba en fase embrionària, inclou la Fira Orígens d’Olot i la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Així ho va explicar ahir l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, en el marc de la presentació de la 30 edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebrarà del 12 al 14 d’octubre i que inaugurarà el president del Parlament, Roger Torrent.

Solé va destacar l’esforç del certamen per “desestacionalitzar” el consum d’aquests productes, fet que han aconseguit “vinculant-los amb la gastronomia”. La Fira del Torró comptarà amb uns 200 expositors entre els 80 dels pavellons (del Dolç i Alimentari), i les 125 parades distribuïdes pel centre històric. L’espai de les foodgonetes reunirà 11 vehicles amb diferents receptes i estarà amenitzat amb música en directe. Hi haurà també l’Espai Cuinetes per als més petits. A l’Aula del Gust hi haurà ponències a càrrec de cuiners i pastissers de renom com Gil Prat, que va guanyar el títol de millor croissant artesà de mantega d’Espanya 2017; Albert Mendiola, xef dels restaurants Marimorena, Cuiner de l’Any 2017; David Gil, responsable de pastisseria del grup d’Albert Adrià; Jordi Vidal, cuiner i propietari de La Guspira de Linyola i l’Espurna de Lleida, i Carles Vives, responsable de pastisseria de l’ÀBaC.

Aquest octubre, tretze restaurants de l’Ur-gell, la Noguera, la Segarra i el Segrià participen en la quarta ruta del torró i el xocolate oferint plats amb aquests productes. Coincidint amb el 30 aniversari de la fira avui es presentarà el llibre De l’Aula a la taula. Redescobrint el torró i la xocolata a la pedra, amb receptes de cuiners que han passat per l’Aula de Gust en els seus deu anys de trajectòria.

tracking