SEGRE

URBANISME PLANIFICACIÓ

Urbanisme avala la primera planta de cervesa d'Aran

Aproven el POUM d’Arres, que preveu vint habitatges nous

La reunió d’ahir de la comissió d’Urbanisme d’Aran.

La reunió d’ahir de la comissió d’Urbanisme d’Aran.L. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme d’Aran va aprovar ahir la construcció de la primera planta de cervesa artesana de la Val. S’instal·larà a Bossòst, a la zona de Sorieus, on actualment hi ha dos naus i una es destinarà a aquesta planta i l’altra a un magatzem per a una cadena de supermercats. L’alcalde, Amador Marqués, va explicar ahir que Urbanisme va donar llum verda que el sòl en el qual es troben aquests dos equipaments passi a ser “sòl urbà no consolidat per permetre’n l’ús industrial i artesanal”. Marqués va apuntar que la planta de cervesa artesana la gestionaran els responsables d’una botiga de Vielha que es dedica a la venda d’aquest producte i que ara “volen fer la seua pròpia cervesa aranesa”.

Així mateix, a la sessió es va donar llum verda al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Arres, que preveu la construcció de vint habitatges nous. Al principi, el pla preveia un total de 36 vivendes, encara que segons va explicar el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, se’n va reduir el nombre per l’impacte paisatgístic i la preocupació del sector ramader i agrícola.

La conselleria de Territori preveu construir pisos públics per solucionar el problema de l’habitatge

Per la seua part, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, va apuntar que Arres i Vilamòs serien els únics municipis d’Aran que compten amb un POUM, mentre que els altres set funcionarien amb normes subsidiàries.

A més, Urbanisme va avalar la construcció del segon hangar de l’heliport de Vielha, amb capacitat per a tres helicòpters i estarà a punt la primavera del 2019. Barrera va assegurar que a les instal·lacions actuals se situaran els serveis de gestió, una zona de càrrega de subministraments per als refugis, una sala des d’on gestionar possibles emergències i un espai de recepció per als clients de l’heliesquí. D’altra banda, Urbanisme va aprovar un primer informe perquè un solar annex a un centre comercial de Les passi a formar part de les seues instal·lacions per al futur creixement.

Serra també va parlar de la necessitat de construir habitatge públic a la Val, a causa de la problemàtica que existeix amb els elevats preus dels lloguers. En aquest sentit, va afirmar que s’estan analitzant els solars diponibles per poder construir-la, tal com va avançar el conseller de Territori, Damià Calvet, a finals d’agost. Per la seua part, Barrera va explicar que l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, ha expressat la seua predisposició per trobar terrenys disponibles a Salardú i Arties.

tracking