SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Els pressupostos del 2019 tindran en compte l'N-230

Les carreteres “es veuran reflectides” en els comptes, segons Cunillera || Estudien que el Corredor Mediterrani passi per Lleida

La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, a la inauguració de la Fira del Préssec d’Alfarràs.

La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, a la inauguració de la Fira del Préssec d’Alfarràs.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va anunciar ahir que els pressupostos del 2019 tindran en compte l’N-230. “Aquesta carretera és una reivindicació des de fa anys i el millor que ens podria passar és que l’any que ve hi hagi pressupostos, perquè hi haurà la possibilitat que aquestes infraestructures s’hi vegin reflectides. Si no hi ha pressupostos i continuem amb els de l’anterior govern, hi haurà més dificultats.” Així mateix, Cunillera va fer referència al Corredor Mediterrani i va assegurar que l’Estat estudiarà que Lleida compti amb un enllaç amb aquesta infraestructura. “Aquest és un dels temes que s’especificaran en la comissió bilateral d’infraestructures”, que se celebrarà el 15 d’octubre. Val a recordar que la Generalitat proposarà que la demarcació connecti amb el Corredor a través de la línia de mercaderies que circula per Lleida, Almacelles, Binèfar i Montsó (vegeu SEGRE de diumenge passat). En aquest sentit, Cunillera va assegurar que el Govern central està “compromès” que ningú se senti “exclòs” del projecte i va demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que “expliciti” el seu “compromís i suport” perquè el Corredor Mediterrani “avanci”, després que Torra s’absentés de la reunió a Barcelona del ministre de Foment, José Luis Ábalos, amb els empresaris, on va anunciar que el Corredor estarà llest el 2021.

La delegada va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la 25 edició de la Fira del Préssec de Pinyana d’Alfarràs, que reuneix uns 40 expositors i preveu rebre entre 5.000 i 10.000 visitants. L’alcalde, Kleber Esteve, va assegurar que han estat anys “de lluita i treball per posar de relleu el préssec” i va assegurar que el certamen “ha fet d’aquesta fruita un producte famós al Segrià i també a Catalunya”. El primer edil va avançar que la campanya del préssec d’aquest any “ha funcionat molt millor que la de l’any passat a nivell de producció i de consum, amb uns preus també millors que el 2017”. Així mateix, Esteve va apuntar que preveuen impulsar un projecte que permetrà trobar les “varietats de préssec de millor qualitat” perquè el sector fructícola les pugui treballar. Aquesta és una iniciativa de l’IRTA i de l’Escola Agrària d’Alfarràs i plantaran aquestes varietats més òptimes per poder treballar-les i donar-les a conèixer. El certamen acabarà avui, amb rutes culturals, jornades tècniques i una demostració de com elaborar préssec en conserva.

tracking