SEGRE

COMARQUES

L’Ajuntament de Tàrrega adjudica les obres de reforma de la plaça Major

Per un import de 336.870 euros i amb una subvenció de la Diputació de Lleida de 160.528 euros

L'Ajuntament de Tàrrega adjudica les obres de reforma de la plaça Major

L'Ajuntament de Tàrrega adjudica les obres de reforma de la plaça MajorAyuntamiento de Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat les obres d’adequació de la plaça Major a l’empresa Romà Infraestructures i Serveis per un import de 336.870 euros (IVA inclòs). Formalitzats ja tots els tràmits administratius (el Ple aprovà les contribucions especials el passat 27 de setembre), l’inici oficial dels treballs s’ha fixat a partir del 15 d’octubre. Tanmateix, es preveu que dies abans es traslladin ja fins a la plaça tanques i part de la maquinària. Quan s’iniciïn les obres, es tallarà l’accés al trànsit rodat si bé els vianants podran continuar circulant per la plaça. Es preveu un termini d’execució de cinc mesos.

Plataforma única

El projecte transformarà aquest emblemàtic indret urbà en un espai de plataforma única que farà més còmode el pas de vianants. La superfície de la plaça, que actualment presenta quatre tipologies diferents, serà un paviment integrat per lloses rectangulars de pedra natural. Lluirà així un nou aspecte més endreçat, amb ferm sense desnivells i de fesomia molt similar a altres indrets del nucli antic com la plaça de Sant Antoni o el carrer Urgell. En total, es refaran 1.950 metres quadrats de via pública i se substituiran serveis bàsics al subsòl, que també es troben en mal estat, sobretot el clavegueram. Així, es modernitzaran xarxes de sanejament i aigua així com d’electricitat i telecomunicacions. La reforma “aportarà una perspectiva més acollidora a la plaça”, ha manifestat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. La iniciativa contribuirà també a “la revitalització de l’espai tant en l’àmbit social com comercial”, ha afegit la primera edil. 

Subvenció de la Diputació de Lleida

Per a finançar els treballs es compta amb una subvenció de 160.528 euros provinents del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida. Els veïns aportaran 44.810 euros en concepte de contribucions especials. La resta serà sufragada pel consistori. Enllestida l’adequació, la plaça Major mantindrà el model actual de pacificació del trànsit. Així, els vianants continuaran gaudint de prioritat de pas i els vehicles hi tindran prohibit l’estacionament. Les excepcions seran, com a l’actualitat, els usos de càrrega i descàrrega; i els de persones amb discapacitat. El mobiliari urbà de bancs i jardineres instal·lat recentment continuarà a la plaça i s’ampliarà en el futur. Alhora es preveu reforçar l’enllumenat sota els porxos.

tracking