SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Mor un camioner al caure al riu Segre des del pont de Peramola

El conductor, de 48 anys i veí de Castellciutat, es va precipitar des d’una altura de 30 metres || La cabina va quedar submergida i el rescat va durar més de 6 hores

El camió va quedar submergit al riu Segre després de precipitar-se ahir des d’una altura de 30 metres des del pont de Peramola.

El camió va quedar submergit al riu Segre després de precipitar-se ahir des d’una altura de 30 metres des del pont de Peramola.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Castellciutat, Pere Sanvicens Giró, de 48 anys, va morir ahir de matinada després que el tràiler que conduïa patís una sortida de via i es precipités des d’una altura d’uns 30 metres pel pont de la carretera C-14 de Peramola, molt pròxim a la població d’Oliana. Els fets van succeir quan el vehicle circulava en sentit Lleida al quilòmetre 144 a les 5.30 hores del matí. La cabina del camió, que transportava encenalls de fusta, va quedar submergida sota les aigües del riu Segre, a pocs metres de la presa de l’embassament. Dos grues de gran tonatge es van desplaçar fins al lloc per poder treure el camió del riu, que al caure va quedar separat de la caixa posterior de la tractora.

Les tasques, en les quals van participar diverses unitats de rescat subaquàtic GRAE dels Bombers i dels Mossos d’Esquadra, van començar abans de la una del migdia i no van acabar fins a les set de la tarda. També es va restringir el pas de vehicles pel lloc de l’accident fins que es van col·locar unes peces de formigó que serviran com a barrera de protecció de forma provisional. Hi va haver algunes retencions, però d’escassa incidència.

El Govern començarà la setmana vinent les obres per millorar els sistemes de contenció del pont

Fins al lloc de l’accident es van desplaçar efectius del SEM, que van oferir suport psicològic a la família. La policia catalana va obrir una investigació per determinar les causes del sinistre. Fa anys que els veïns de la zona denuncien la perillositat d’aquest tram de carretera, via d’accés al Principat d’Andorra. Fins i tot van arribar a enviar cartes a Carreteres a Lleida alertant del risc dels sistemes de seguretat del viaducte. El juliol passat el Govern de la Generalitat va anunciar una inversió de 400.000 euros per millorar els sistemes de contenció del pont i ahir va assegurar que les obres començaran la setmana que ve.

tracking