SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

El PDeCAT de Balaguer avalaria la censura del PSC contra Esquerra

Els socialistes debatran en assemblea la setmana que ve si la formalitzen

Imatge d’arxiu d’un ple de l’ajuntament de Balaguer.

Imatge d’arxiu d’un ple de l’ajuntament de Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PDeCAT de Balaguer estaria disposat a avalar la moció de censura contra ERC proposada pel PSC la setmana passada, arran de l’aprovació dels pressupostos. El portaveu de PDeCAT, Josep Maria Roigé, va assegurar que l’aval definitiu dependrà que vagi acompanyada d’un “projecte de ciutat, governabilitat i consens”. Perquè prosperés la censura necessitaria no només els vots dels exconvergents, que tenen cinc edils, sinó també el del no adscrit (ex de Cs), ja que ERC té cinc regidors i compta amb el suport del de Balaguer Ara Sí. Per la seua part, el portaveu dels socialistes a la capital de la Noguera, Carlos García, va assegurar que la setmana que ve serà l’assemblea la que decidirà si finalment es formalitza una moció contra ERC.“És difícil, hi ha molts factors a tenir en compte però s’ha d’estudiar”, va dir. L’edil no adscrit, Albert López, no descarta res encara que assenyala la necessitat d’arribar a un consens i insisteix en un projecte comú.

L’equip de govern d’ERC va aprovar els pressupostos del 2018 l’última setmana de setembre sense atendre l’al·legació conjunta que havien presentat els grups de l’oposició, que immediatament van assegurar que la mesura “vorejava la il·legalitat”, i van anunciar una resposta. D’altra banda, Josep Maria Roigé també va deixar clar que a sis mesos de les eleccions és necessari sospesar molt bé la censura i que aquesta no ha de perseguir només perjudicar Vidal.

Vidal insta els grups a anar a la justícia si és il·legal l’aprovació Per la seua part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va instar els grups a anar al jutge si realment veuen “il·legal” l’aprovació dels comptes del 2018. Vidal va assegurar que la resposta política és anar al jutjat, tot i així va assenyalar que si sumen la majoria necessària (9 edils) estan en el seu dret de presentar la censura. ERC, amb cinc edils, governa en minoria i l’edil de Balaguer Ara Sí. No obstant, Vidal va destacar que si l’oposició presenta la censura n’haurà d’argumentar bé els motius, “és una qüestió seriosa a sis mesos de la municipals”, va dir.

tracking