SEGRE

TURISME PREVISIÓ

L'ocupació fregarà el 100 per cent al Pirineu durant el pont del Pilar

La mitjana a la província és de 80% segons el Patronat de Turisme de la Diputació || Ràfting, naturalesa, astronomia i Aigüestortes, els principals atractius

Turistes passejant pels carrers de Vielha l’agost passat.

Turistes passejant pels carrers de Vielha l’agost passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reserves en hotels, cases de pagès i bungalous per a aquest pont del Pilar fa preveure que l’ocupació mitjana a tota la província de Lleida arribarà al 80% i al 100% en alguns punts del Pirineu aquest cap de setmana. Així ho va assegurar ahir el director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, que va assegurar que s’espera arribar als mateixos índexs que l’any passat, quan el dia 12 va ser dijous i es va registrar una ocupació del 90%, i fins i tot superar aquest percentatge atesa la tendència a l’alça del sector. “Tot dependrà del temps, encara que els turistes ja són conscients que estem a la tardor i que el tipus d’activitats que es poden efectuar són diferents” (vegeu el desglossament). El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va indicar que als hotels de les comarques de muntanya l’ocupació ja és d’un 80% i que alguns penjaran el cartell de complet.

Per la seua part, la responsable del sector dels càmpings a Lleida, Marta Cortina, va indicar que ahir dilluns el nivell de reserves als bungalous ja estava al 60% per passar dos o tres nits, “per la qual cosa les perspectives són òptimes i, si el clima acompanya pot ser que hi hagi clients fins a la zona d’acampada”, va remarcar. La portaveu del sector del turisme rural, Núria Ferrando, va explicar que les xifres ja oscil·len entre un 80 i un 85% en reserves per a tres dies, en la majoria dels casos, i en cases de les comarques de muntanya.

La bona temporada de bolets als boscos, que ja arriba a la seua recta final, la campanya de la brama del cérvol a Boumort durant tot aquest mes, el festival d’astronomia d’Àger, Aigüestortes o els últims dies de la temporada de ràfting (que acaba el 15) són algunes de les activitats més reclamades.

tracking