SEGRE

Plantaran 150 arbres a la banqueta del canal a Mollerussa

El 28 d’octubre, amb la plantada de 150 arbres i la inauguració d’una tanca al Salt del Duran

L'acte de presentació de la primera jornada Pro Banqueta

Mollerussa i Golmés celebraran la seua primera jornada en defensa de la banquetaAjuntament de Mollerussa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantada de 150 nous plataners i la inauguració d’una tanca perimetral per preservar l’indret natural del Salt del Duran seran els eixos el dia 28 d’octubre de la primera Jornada Pro Banqueta, promoguda per l’associació Amics i Amigues de la Banqueta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, propietària del Salt del Duran, i de Golmés, terme en el qual es plantaran els arbres.

Les claus d’aquesta iniciativa les han donat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de membres de l’entitat, presidida per Pau del Valle.

Solsona ha destacat la importància de recuperar aquest patrimoni natural, ja que en l’indret on es plantaran els arbres ja n’hi havia hagut i van desaparèixer. L’alcalde també ha explicat que la iniciativa compta amb la col·laboració i patrocini en especial de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i també de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Per la seva banda, Pau del Valle ha anunciat que la festa començarà a les 8 del matí amb una caminada dels inscrits des de davant dels Mossos d’Esquadra i fins a la cruïlla amb la carrerada de Golmés, on s’iniciarà la plantada dels arbres. La festa seguirà a les 11 del matí al Salt del Duran amb un esmorzar popular i la inauguració de la tanca perimetral de protecció de l’indret, la construcció de la qual està finançada amb els 749 euros que va aconseguir l’entitat amb el concurs L’Espenta que es complementen amb els 3.600 que aporta l’ajuntament de Mollerussa.

Les inscripcions per participar a la festa amb un donatiu de 10 euros, que inclou l’esmorzar i una samarreta commemorativa, es poden fer a partir de dijous als ajuntament de Mollerussa i de Golmés així com a la botiga de roba esportiva X-Tram i a l’estanc de Vilanova de Bellpuig.

tracking