SEGRE

DROGUES OPERACIÓ POLICIAL

Cau una xarxa que comprava speed a Lleida per vendre'l a Osca

La Guàrdia Civil arresta onze persones i decomissa 3,5 kg d’aquesta droga, a més d’èxtasi i altres substàncies || Desarticulen 5 punts de distribució al Somontano

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil d’Osca ha desarticulat una organització criminal dedicada a la venda i distribució de speed i èxtasi, drogues que la banda adquiria a Lleida i Barcelona per després distribuir-les per diversos punts de la comarca oscenca del Somontano. Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, la investigació es va iniciar el mes de març passat. Els investigadors van determinar els punts de venda i van identificar els membres de l’organització, residents a la comarca del Somontano. El modus operandi de la banda consistia a adquirir les substàncies estupefaents, principalment speed i èxtasi, a la província de Lleida i a Barcelona. Amb aquest objectiu, feien desplaçaments amb grans mesures de seguretat per evitar ser identificats per les forces de seguretat.

Una vegada arribava la droga a la província d’Osca, als domicilis procedien al tall i preparació de les substàncies per a la posterior venda al detall. Pel que sembla, amb els beneficis obtinguts del trànsit d’estupefaents feien transaccions en negocis legals dels quals eren propietaris, amb l’objectiu de blanquejar-ne la procedència. La Guàrdia Civil destaca el nivell d’especialització de l’organització, en la qual cada membre feia un treball específic per a la compra, tall de la droga així com per a la distribució i venda.

De fet, la banda havia pujat de nivell i ja tenia el control del mercat il·lícit de speed a la comarca del Somontano. A començaments d’aquest mes, el Jutjat d’Instrucció 2 de Barbastre va autoritzar sis escorcolls de sis domicilis de la zona, es van desarticular cinc punts de venda de droga i es va detenir onze persones, vuit homes i tres dones d’entre 25 i 39 anys, tots veïns de la comarca del Somontano. Els agents van intervenir, 3,5 quilograms de speed, 117 pastilles d’èxtasi, bàscules de precisió, estris per a la manipulació de la droga i 11.225 euros en metàl·lic.

D’altra banda, la Guàrdia Civil va alertar que ha augmentat el consum de speed entre els menors pel seu cost assequible.

Vista de la droga i els diners intervinguts durant l’‘operació Barnitania’ de la Guàrdia Civil.

Vista de la droga i els diners intervinguts durant l’‘operació Barnitania’ de la Guàrdia Civil.GUARDIA CIVIL

tracking