SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen presó per a una dona per idear assalts violents contra l'ex

Anirà a judici amb catorze persones més per organitzar els robatoris a una masia d’Estaràs, a la Segarra || Fiscalia demana penes d’entre 3 i més de 16 anys de presó

Vista de l’habitatge on van passar els dos assalts a Gàver, al terme municipal d’Estaràs.

Vista de l’habitatge on van passar els dos assalts a Gàver, al terme municipal d’Estaràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida acollirà la setmana que ve, del 16 al 19 d’octubre, el judici contra quinze acusats de dos assalts violents a una família en una masia de Gàver, al terme municipal d’Estaràs, a la Segarra. Un dels acusats és l’exdona del propietari de l’habitatge, Mercè F.V., acusada d’orquestrar els dos assalts a la recerca de diners després del divorci amb la seua exparella. La dona va contactar amb dos amics per queixar-se de la seua situació econòmica després de la separació, ja que s’havia quedat sense la pensió, i els va explicar que el seu exmarit tenia mig milió d’euros a les caixes fortes de la masia. Van plantejar dur a terme el robatori, van fixar uns percentatges per repartir-se els diners, i van contactar amb altres acusats per dur-lo a terme. El primer assalt va tenir lloc el febrer del 2013. Tres dels acusats van assaltar la víctima abans d’entrar a casa seua i la van amenaçar amb una pistola. Tanmateix, l’home va poder escapar, refugiar-se a la casa i trucar a la policia.

Al veure frustrat el seu pla, el grup va idear un segon assalt. En aquesta ocasió, segons la Fiscalia, van participar quatre dels acusats, que s’enfronten a una pena de presó més elevada, de més de 16 anys. Els fets van tenir lloc l’agost del 2013, quan a l’habitatge hi havia el pare i l’oncle del propietari de la casa, de 69 i 73 anys respectivament, als quals van lligar, van emmordassar i van colpejar perquè els diguessin on eren els diners. Quan va arribar la parella de l’amo de la masia, la van amenaçar amb una arma a la templa per donar-los la combinació de la caixa forta. En un moment donat, va aparèixer el propietari de l’habitatge, al qual van disparar al pit. Greument ferit, va aconseguir disparar als assaltants, que van aconseguir fugir amb un botí d’uns 200 euros. Per a Mercè V.F., la Fiscalia sol·licita sis anys de presó com a inductora de dos robatoris en casa habitada. Tanmateix, l’acusació particular, representada pel despatx d’advocats Matamala de Manresa, eleva la seua petició fins a 29 anys de presó a l’acusar-la també d’homicidi en grau de temptativa, tinença il·lícita d’armes i quatre delictes de lesions. Per a la resta dels acusats, les penes sol·licitades pel Ministeri Públic oscil·len entre els 3 i els 16 anys i nou mesos, aquesta última per als autors del segon assalt.

tracking