SEGRE

ESQUÍ OCUPACIÓ

L'esquí arranca temporada al desembre i en 5 mesos donarà feina a més de mil persones

Els complexos lleidatans cobriran aquestes places amb treballadors fixos discontinus i eventuals || Llocs de treball que van des de taquillers fins a personal de manteniment, formació, hostaleria i metges

Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes de Baqueira-Beret.

Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes de Baqueira-Beret.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ocuparan més d’un miler de persones des del desembre fins a l’abril per atendre els diferents complexos d’hivern. En total, seran 1.200 empleats que cobriran llocs de treball que van des de taquillers fins a conductors de maquinària de pistes i personal de reparació de material i manteniment, a més del personal de l’hostaleria i restauració. L’estació que ocuparà més personal és Baqueira-Beret, que de mitjana donarà feina a 650 persones entre l’estació, l’hostaleria i l’agència de viatges. D’aquests, 450 llocs de treball es cobreixen amb personal fix-discontinu o fix i la resta, més de 200, es cobrirà amb personal eventual. El director comercial de l’estació, Xavier Ubeira, va destacar que aquestes xifres no inclouen els professionals de les escoles d’esquí, al no dependre de l’estació.

L’estació de Boí Taüll donarà feina de manera directa a dos-cents treballadors durant aquest període de cinc mesos. En concret, seran 126 persones per a l’estació, 75 formadors de les escoles d’esquí i tres del servei mèdic del complex. En aquest cas, s’hi ha de sumar 120 persones addicionals per als hotels del Pla de l’Ermita, la gestió dels quals recau també en el complex d’hivern. Un dels responsables de l’estació, Andreu Velilla, va apuntar que el nivell de contractació ja s’ha iniciat, especialment per preparar el complex, i que hi ha treballadors que són fixos al llarg de l’any. De totes aquestes places, un centenar estan cobertes per personal fix-discontinu. La mateixa política de contractació apliquen les estacions del Sobirà, Espot i Port Ainé, que durant la temporada d’esquí donarà feina a 300 persones, entre les pistes i els serveis. El responsable dels complexos, Xavier Bigordà va assegurar que ja té personal intern per a tot l’any. L’estació de Port del Comte necessitarà seixanta persones per a pistes i compta amb una desena de fixos anuals, sense comptar els serveis, hotels i refugi, que donaran feina a cinquanta persones més.

tracking