SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos creuen que la trama va falsejar factures per treballs no fets

Haurien simulat millores en carreteres || Els agents sospiten que van proposar a un bancari blanquejar diner, encara que no hi ha acusacions a persones concretes

Imatge de l’escorcoll policial del passat 2 d’octubre a la Diputació.

Imatge de l’escorcoll policial del passat 2 d’octubre a la Diputació.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segons s’explica a les diligències policials que consten al sumari, els mossos d’esquadra que porten la investigació sospiten que la trama integrada suposadament per empresaris de Lleida i funcionaris o càrrecs de la Diputació hauria falsificat factures per treballs de manteniment de carreteres que no s’havien fet.

En concret, segons assenyalen les diligències policials, a les quals ha tingut accés aquest diari, les presumptes falsificacions farien referència a treballs de manteniment ficticis en carreteres de l’anomenada Zona 2, corresponent a les comarques de l’Alt Urgell i el Solsonès. La suposada falsificació hauria permès abonar a empreses constructores diverses quantitats per treballs no realitzats, i els investigadors presumeixen que a canvi d’això aquestes empreses haurien pagat comissions als funcionaris o càrrecs de la Diputació que haurien participat en aquesta activitat il·lícita.

Als escrits policials no s’especifica les persones que haurien participat en aquesta trama, de manera que de moment els càrrecs pels quals s’ha obert la causa (blanqueig, corrupció, alteració de contractes públics) són genèrics i no s’imputen a cap dels investigats en concret (això ho farà, en el seu cas, la jutge). Aquests haurien proposat a un bancari de Corbins que blanquegés diner. En concret, li haurien demanat que els canviés grans quantitats de diners en bitllets d’alt valor per altres de molt menys valor sense preguntar-ne la procedència. D’aquesta forma, haurien col·locat el diner negre sense aixecar sospites.

També els haurien fet regals i haurien donat feina a familiars a les constructores, a banda del suposat pagament de comissions.

Suposats treballs gratuïts per a membres de la corporació

A les diligències que consten al sumari també s’explica que els Mossos d’Esquadra sospiten que les empreses constructores que participaven en la trama haurien fet treballs gratuïts per a alguns funcionaris o càrrecs de la Diputació.

tracking