SEGRE

INSTITUCIONS JUSTÍCIA

Reñé acusa de “deslleialtat” diputats del PDeCAT per demanar-li la dimissió

Joan Reñé va presentar ahir la dimissió com a president de la Diputació i va dir que una de les causes de la renúncia és la “deslleialtat” de la majoria del seu equip (PDeCAT), que li va demanar que renunciés al ser detingut la setmana passada. Reñé va insistir en la seua innocència i va assegurar que de moment seguirà de president del partit a Lleida.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Reñé va presentar ahir al migdia la renúncia a la presidència de la Diputació, que s’oficialitzarà en un ple que es convocarà en un màxim de deu dies. Fins aleshores, a efectes pràctics seguirà al capdavant de la corporació. Reñé va assegurar que una de les principals causes de la seua dimissió és la “deslleialtat” de la majoria dels diputats del seu equip de govern (PDeCAT). En aquest sentit, va afirmar que dilluns es va fer una reunió en què va demanar als companys del PDeCAT que li donessin la seua opinió sobre les mesures que haurien de prendre després de la seua detenció el 2 d’octubre en el marc de l’operació Boreas (que investiga un presumpte cas de corrupció, alteració de contractes públics i blanqueig de diner). Durant la trobada, “la majoria va manifestar que creia que havia de deixar la presidència”. Reñé els va demanar que li deixessin seguir al càrrec “per la presumpció d’innocència” i perquè “no estic imputat”. Així mateix, els va reclamar “la mateixa confiança que vaig tenir amb ells durant anys i que ha fet possible que poguessin incorporar-se a la Diputació a través meu i amb els seus mèrits”. “M’ha dolgut no poder tenir aquesta confiança i ho considero una clara deslleialtat a la meua persona”, va dir.

En aquest sentit, va explicar que “és atípic que algú que no està imputat presenti una renúncia al càrrec”. A més, va defensar la “transparència” del seu patrimoni i va afirmar que “no he cobrat mai comissions” i va assenyalar que la seua declaració de béns i la nòmina “són públiques” i que no cobra desplaçaments ni dietes, ni té empreses i que “l’únic que ostentem a la nostra família és un patrimoni de generacions passades”. Reñé va reiterar que la renúncia és per “preservar l’honorabilitat de la Diputació” i va insistir en la seua innocència. En relació amb alguns aspectes del sumari del cas pel que se l’investiga a ell i 23 persones més, va negar l’existència de pagaments a empreses per obres que no s’han executat. No obstant, va anunciar que de moment continuarà ostentant la presidència del PDeCAT a Lleida i conservarà l’acta de diputat a la corporació. També es va referir a la moció de censura que va anunciar ERC, que va qualificar com una de les “advertències o amenaces” que ha rebut aquestes setmanes, encara que “en cap cas” han motivat la seua dimissió.

Rosa Maria Perelló.

Rosa Maria Perelló.AMADO FORROLLA

Rosa Maria Perelló.

Rosa Maria Perelló.AMADO FORROLLA

Rosa Maria Perelló.

Rosa Maria Perelló.AMADO FORROLLA

tracking