SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Goiat torna a Aran i activa el protocol de canvi del GPS

Per poder continuar tenint localitzat el plantígrad || A l’espera de la seua expulsió del Pirineu per una conducta agressiva

Imatge d’arxiu de Goiat amb el collar que emet el senyal GPS.

Imatge d’arxiu de Goiat amb el collar que emet el senyal GPS.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ós Goiat ha tornat aquesta setmana a la Val d’Aran després d’estar-se durant poc més de tres mesos a França i s’ha activat el protocol per canviar-li la bateria del collar GPS (que ja està pràcticament esgotada) per continuar tenint localitzat aquest exemplar. Goiat ha protagonitzat diversos atacs a bestiar i a cavalls en els últims mesos, motiu pel qual la Generalitat prepara el protocol per expulsar-lo del Pirineu per la seua conducta anòmala.

Segons les fonts consultades, es troba a Bossòst, a la vall de Margalida, un espai de difícil accés en què s’ha desplegat un gran dispositiu per poder portar a terme tasques de captura. Els Agents Rurals i la Generalitat intenten des de dimecres capturar-lo des d’un helicòpter per poder fer-li el canvi de la bateria. La pista d’accés a la vall de Margalida es troba tallada i un control dels Mossos d’Esquadra impedeix que turistes, senderistes i boletaires arribin a aquest punt. El Conselh Generau va descartar donar informació sobre l’operatiu, de la mateixa manera en què Territori rebutja “radiar” la captura de Goiat, en paraules del conseller, Damià Calvet. L’expulsió de Goiat està pendent del protocol entre administracions sobre com intervenir davant d’exemplars problemàtics. Generalitat i Conselh treballen de forma conjunta per a la repatriació de l’exemplar.

tracking