SEGRE

SEGURETAT 12-O

La Guàrdia Civil ha intervingut 368.000 € aquest any a la duana

Trenta una persones han estat denunciades per infringir la normativa de blanqueig de capitals || Cunillera: “Només hi ha democràcia des del respecte a la legalitat”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha denunciat aquest any a la duana de la Farga de Moles un total de trenta-una persones per intentar entrar diners il·legalment des d’Andorra a Espanya. En total, ha confiscat 368.000 euros, una xifra inferior a la dels últims anys a causa que el mes de gener passat va finalitzar el secret bancari a Andorra. També ha decomissat més de 54.000 paquets de tabac de contraban, valorats en 265.000 euros. Aquestes són algunes xifres del balanç que va donar a conèixer ahir el tinent coronel de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, José Antonio Ángel Gonzalo, amb motiu dels actes de celebració de la Verge del Pilar, patrona del cos. Ángel va posar èmfasi en “la situació d’aïllament que han viscut els guàrdies civils i les seues famílies” pel context polític a Catalunya, i va destacar els suports rebuts. Precisament, la situació política va provocar l’any passat que se suspenguessin les celebracions a Lleida.

La delegada del govern de l’Estat a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va presidir l’acte a la comandància i va traslladar als agents “tot el meu afecte després d’haver viscut moments difícils”. Cunillera va afegir que “construir una societat es fa des del respecte i la convivència entre tots els que en formem part perquè només hi ha democràcia des del respecte a la legalitat, que és la que garanteix la llibertat i elimina qualsevol tipus d’arbitrarietat del poder”.

D’altra banda, va destacar la incorporació de la dona al cos de la Guàrdia Civil encara que només representa el 7,2 per cent de la plantilla. A Catalunya hi ha un total de 252 dones agents, vint-i-sis de les quals a Lleida. Per la seua banda, l’alcalde de la capital, Fèlix Larrosa, va agrair “el treball exercit pel cos”.

L’acte també va servir per entregar 23 medalles Creu al Mèrit per a 22 agents i per a l’exsubdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, del Partit Popular. Tres agents més també van ser distingits amb creus al Mèrit Militar.

Foto de família de les autoritats i els agents que van rebre condecoracions.

Foto de família de les autoritats i els agents que van rebre condecoracions.ITMAR FABREGAT

tracking