SEGRE

POLÍTICA PARLAMENT

Torrent diu que hi haurà més resolucions com la del rei mentre hi hagi conflicte

El president el Parlament inaugura la trentena edició de la Fira del Torró d’Agramunt

Torrent va participar de forma anecdòtica en l’elaboració de torrons durant la inauguració.

Torrent va participar de forma anecdòtica en l’elaboració de torrons durant la inauguració.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va assegurar ahir a la inauguració de la Fira del Torró que hi haurà més resolucions a la cambra catalana com la de dijous que reprovava el rei mentre hi hagi “majoria republicana” i persisteixi el conflicte polític. Torrent va inaugurar també l’exposició de Santiago Sierra sobre presos polítics.

El president del Parlament, Roger Torrent, va advertir ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, que mentre hi hagi “majoria republicana” a la cambra catalana es continuaran aprovant de forma periòdica resolucions com la de dijous passat en què es va reprovar a la monarquia espanyola. Torrent va afegir que “el problema no és el Parlament, és que hi ha una majoria de catalans, contraris a la repressió, que volen decidir lliurement el seu futur polític i, fins que no hi hagi una proposta de solució democràtica al conflicte polític, les resolucions d’aquest tipus es multiplicaran”. Per al president del Parlament, “el que hauria de preocupar Sánchez és que la monarquia avali la violència i la repressió contra els legítims representants de Catalunya pel simple fet d’haver celebrat un referèndum”.

Torrent va insistir que “malgrat les amenaces i els avisos d’accions i repressió i la voluntat de judicialitzar, no ens mourem ni un mil·límetre de la idea absolutament democràtica que al Parlament s’ha de poder parlar de tot” i va convidar Sánchez a escollir entre “ser Rajoy o Cameron” segons si vol ser el “defensor a ultrança de la monarquia espanyola o el protector de la democràcia”.

El president del Parlament va fer aquestes declaracions a Agramunt, on va inaugurar la trentena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Durant els parlaments oficials, Torrent va ser rebut amb xiulets i una gran pancarta del CDR d’Agramunt en què es podia llegir: “La por us fa traïdors.” Durant el discurs, Torrent va posar en relleu la tradició, la constància, la determinació i la intel·ligència.

Torrent va justificar també la decisió de dimarts a la Mesa del Parlament (va demanar al PDeCAT, amb els vots d’ERC i el PSC, que canviï la delegació de vot dels diputats suspesos, entre ells Carles Puigdemont, per designar substitut per a aquests parlamentaris) dient que “la determinació significa prendre decisions pensant en el millor per al col·lectiu i de l’objectiu final malgrat les conseqüències”. Torrent va acabar assegurant que “avui estem més a prop del futur lliure, just i pròsper tot i que serà un camí llarg i que ens portarà sacrificis”. A la tarda va visitar també la fira, entre altres personalitats, el diputat de JuntsxCatalunya Eduard Pujol.

Agramunt es converteix aquest cap de setmana a la capital del dolç amb la celebració de la trentena edició de la Fira del Torró, que reuneix uns dos-cents expositors, uns vuitanta als pavellons i la resta de parades ubicades al centre històric de la localitat, i ofereix una trentena d’activitats, ja que l’organització planteja el certamen “com una experiència amb degustacions, maridatges, exposicions, visites guiades...”, segons l’alcalde, Bernat Solé. Els torronaires presenten les novetats de la temporada: Torrons Fèlix ofereix un lingot cremós de pistatxo i mandarina; Torrons Roig, un torró de mouse de llimó, i Torrons Vicens presenta dos torrons al costat d’Albert Adrià, mentre que Xocolata Jolonch ha tret quatre xocolates amb vainilla, canyella, pebre vermell i xili picant.

Durant la jornada d’avui, el certamen acollirà l’acte d’agermanament amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques així com una desena de degustacions i demostracions entre l’Aula del Gust i l’Aula del Tast.

Torrent va participar de forma anecdòtica en l’elaboració de torrons durant la inauguració.

Torrent va participar de forma anecdòtica en l’elaboració de torrons durant la inauguració.SEGRE TÀRREGA

tracking