SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Rescaten il·lesos dos escaladors atrapats una nit al Solsonès

Els Bombers van tardar més de cinc hores a localitzar-los i van utilitzar una barca pel difícil accés || Van fer ahir altres serveis a Cava, Aigüestortes i Isil

Els Bombers van utilitzar una barca per poder arribar fins al lloc on hi havia els escaladors.

Els Bombers van utilitzar una barca per poder arribar fins al lloc on hi havia els escaladors.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers van rescatar ahir a primera hora del matí una parella d’escaladors, un home i una dona de 45 i 46 anys de Terrassa i Montmeló, respectivament, que va passar la nit al ras després que es desorientessin en unes parets de Guixers, al Solsonès. El rescat es va iniciar a les 23.38 hores de dissabte després que els escaladors alertessin que s’havien desorientat quan feien la baixada de la Cresta del Sol, en una zona de molt difícil accés.

Els Bombers van activar efectius dels GRAE de muntanya i subaquàtics, quatre dotacions i fins i tot van utilitzar una barca per accedir més ràpidament al punt on es trobaven els muntanyencs. D’aquesta manera, els bombers es van desplaçar amb la barca per un canal i després van ascendir pel barranc.

Van aconseguir localitzar els escaladors a les 5.14 hores d’ahir, cinc hores després d’iniciar-se l’operatiu. Una vegada localitzats, van iniciar l’ascens per la cresta i van baixar per la via habitual que hi ha, que inclou una via ferrada i alguns ràpels. El dispositiu va finalitzar cap a les set del matí. Els dos escaladors es trobaven en perfecte estat.

D’altra banda, els Bombers van haver d’efectuar ahir a la tarda tres rescats de muntanya. El primer va tenir lloc a Cava (Alt Urgell). Un helicòpter amb els GRAE es va desplaçar fins a la Torreta de Cadí per evacuar una excursionista de seixanta-tres anys amb possible fractura de turmell.

Van rebre l’avís a les 14.06 hores i la van traslladar fins a l’hospital de la Seu d’Urgell. Una hora més tard, a les 15.14 hores, van ser activats pel rescat d’una excursionista de vint-i-sis anys a Aigüestortes.

La dona s’havia fet un possible esquinç de turmell quan es trobava a prop del refugi de Joan Ventosa i Calvell, a la Vall de Boí. Finalment, també van evacuar una dona de cinquanta-un anys que es va torçar un turmell a Isil.

tracking