SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

El porta a porta s'amplia a 4 pobles més del Segrià

Seròs, Soses, Sudanell i Montoliu || Encara queden per retirar antics contenidors

Dipòsits bolcats a Montoliu per evitar-ne l’ús - A Montoliu, l’empresa va decidir bolcar els contenidors tradicionals de recollida d’escombraries per evitar que els veïns els utilitzessin una vegada estrenat el porta a porta i a l’espera ...

Dipòsits bolcats a Montoliu per evitar-ne l’ús - A Montoliu, l’empresa va decidir bolcar els contenidors tradicionals de recollida d’escombraries per evitar que els veïns els utilitzessin una vegada estrenat el porta a porta i a l’espera ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Seròs, Soses, Sudanell i Montoliu de Lleida van estrenar ahir el porta a porta amb la recollida de la fracció orgànica de les escombraries amb la qual cosa se sumen a la Portella, Puigverd i Artesa de Lleida, Corbins, Aspa, els Alamús i Sunyer, que ho van fer el dia 1. Segons els alcaldes, només es van registrar incidències puntuals però la gran majoria dels veïns van respondre bé al sistema.

Els tècnics responsables de l’empresa Sorigué, que du a terme el servei, van assenyalar que encara és necessari afinar horaris que, en aquests primers dies, es demoren, ja que els operaris han d’aprendre’s la llista de carrers per no deixar desatès cap domicili.

La firma ha anat retirant aquest cap de setmana els contenidors tradicionals d’orgànica (marrons) i de selectiva (verd fosc, blaus, grocs i verd clar) d’aquests municipis encara que el pont festiu del Pilar i les intenses pluges de diumenge van fer que ahir dilluns encara quedessin alguns per recollir. En el cas de Montoliu, on encara en queden bastants, van decidir bolcar-los perquè els veïns no poguessin fer-ne ús. Les tres primeres rutes de recollida domiciliària són diürnes, en concret entre les 6.00 i les 13.00 hores.

De fet, a Seròs i Soses es va fer a primera hora del matí i al migdia ja estaven buits tots els cubells d’orgànica, segons els alcaldes.

La pròxima ruta diürna que es posarà en marxa el proper dia 20 és la d’Almatret, la Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida i Torrebesses. El 19 de novembre es posarà en marxa la d’Alfarràs, Almenar i Alguaire, municipis on han sorgit veïns contraris a aquest nou mètode ja ratificat pels seus respectius ajuntaments; i el 10 de desembre començarà Alcarràs. Aquests dos últims trajectes seran nocturns. L’objectiu és que aquests 22 municipis reciclin més d’un 60% dels residus que generen abans de final d’any.

tracking