SEGRE

Multa de 1.200 euros per al lleidatà que va maltractar una cria de senglar

L'home va ser denunciat a partir d'un vídeo que es va fer viral a les xarxes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La denúncia de l'entitat AnimaNaturis contra l'home que va colpejar i intentar ofegar una cria de senglar a Lleida ha quedat finalment en una multa administrativa de 1.201 euros, segons ha anunciat aquest dimarts l'entitat ecologista. L'infractor, un lleidatà que va cometre l'agressió a l'animal al canal de Pinyana, tal i com va avançar SEGRE, ha reconegut seva responsabilitat sobre els fets imputats, ha pagat de forma voluntària i anticipada l’import de la multa, amb la corresponent reducció d’un 40% en el seu import, i ha renunciat a l’exercici de qualsevol acció o recurs en via administrativa contra la sanció.

Els fets van tenir lloc el passat 23 de gener, quan AnimaNaturalis va difondre el vídeo del cas de maltractament animal a les xarxes socials i va interposar una denuncia als Serveis Territorials d´ Agricultura Ramaderia I Pesca de Lleida. El porc senglar va patir extenuació, patiment i va quedar en estat de xoc, segons la resolució de l´expedient sancionar a la qual ha tingut accés AnimaNaturalis.

L'entitat considera que la sanció és molt baixa i que s´haurien d´endurir les penes per maltractament animal. En aquest sentit, el Codi Penal no considera els fets denunciats un delicte perquè exclou els animals salvatges de l'article en què es tipifica el maltractament animal.

Va ser el 7 de setembre quan es va iniciar un expedient sancionador pels fets ocorreguts, on es va considerar que es tractava d´una infracció greu d´acord amb la Llei de protecció dels animals, que podia ser sancionada amb una multa de 401 a 2.000 euros.

La Fiscalia de Lleida va investigar si imputava un delicte de maltractament animal a l’home, tot i que finalment ha quedat en  una infracció amb multa administrativa.

‘Frames’ del vídeo que es va fer viral dimarts.

‘Frames’ del vídeo que es va fer viral dimarts.ANIMANATURALIS

tracking