SEGRE

El Govern descarta incrementar la bonificació als camions pel desviament obligatori

La desviació de camions es va fer efectiva el 2 de setembre.

La desviació de camions es va fer efectiva el 2 de setembre.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, ha assegurat aquest dimecres que el Govern no es planteja un increment de les bonificacions als transportistes que tenen restringida la circulació per l'N-240 i l'N-340 i han de desviar-se obligatoriament per l'autopista. No obstant, Gavin ha explicat que s'està treballant per ''ajustar'' alguns dels punts dels desviaments obligatoris dels camions per evitar que els transportistes hagin de fer desplaçaments "innecessaris o injustificats" pel fet de donar més tomb i haver de fer més quilòmetres.

El Govern català insisteix que la solució definitiva per la qual aposta és el model de vinyeta, mentre que el sector del transport exigeix la gratuïtat del peatge en aquells trams de l'AP-2 i AP-7 per on se'ls desvia de forma obligatòria, o bé bonificacions del 75% sempre que la desviació per l'autopista sigui voluntària (ara les bonificacions van del 42% al 50% del peatge).

Dijous passat prop de cinquanta transportistes de Lleida van sortir en marxa lenta amb camió per protestar contra la restricció de circular per l’N-240 i l’obligatorietat de desviar-se per l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria (Tarragona). Van voler mostrar la seua “indignació” per la mesura, que van assegurar els suposa un sobrecost d’uns 400 euros al mes, en el millor dels casos, i fins a 800 euros per aquells que fan trajectes cap a València i han de passar per l’AP-7 en lloc de l’N-340.

tracking