SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

La sueca Quality Travel ja ofereix Baqueira als seus packs per a esquiadors des d'Alguaire

El turoperador “comercialitzarà principalment” el Pirineu lleidatà a més d’Andorra || L’aeroport de Lleida preveu assolir xifres rècord aquest any i fins al setembre ja havia rebut 33.000 passatgers

La reunió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire, que es va celebrar ahir a Lleida.

La reunió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire, que es va celebrar ahir a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia sueca Quality Travel, que opera des del 2017 des de l’aeroport d’Alguaire, incorpora aquest any Baqueira als seus paquets turístics per a esquiadors. L’empresa ja va anunciar que estava estudiant aquesta possibilitat a més de les destinacions andorranes que ja oferia l’hivern passat. El secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín, va explicar ahir que “principalment comercialitzarà productes turístics del Pirineu lleidatà” i va apuntar que és “un nou salt qualitatiu” per a les comarques de Lleida. Així mateix, durant aquesta campanya d’hivern (que començarà el 16 de desembre i acabarà a començaments d’abril) s’incorporaran els vols de baix cost que oferirà l’aerolínia britànica Jet2.com. A aquests s’hauran de sumar els esquiadors del Regne Unit, que arribaran amb els vols de Neilson, que aprofitaran algunes places dels avions de Jet2.com, i també els de l’Imserso, que l’octubre i el novembre oferirà vols a Maó. També es pot afegir el vol regular d’Air Nostrum a Mallorca, que opera durant tot l’any des d’Alguaire.

Així mateix, després de la reunió de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire, Gavín i el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, van valorar molt positivament les dades de passatgers que ha rebut l’aeroport d’Alguaire aquest any. En aquest sentit, entre els mesos de gener i setembre han passat per l’aeroport lleidatà 33.000 passatgers, una xifra un 10% superior als 30.000 que es van registrar durant tot el 2017. Segons Gavín, aquestes dades fan preveure que aquest any hi hagi un increment en el nombre total de viatgers. L’any 2017, l’aeroport va registrar un descens del 14% en el nombre de passatgers, amb 30.406 turistes, encara que la previsió és que l’any 2018 s’assoleixin xifres rècord.

A l’hivern coincidiran els vols des de Suècia, els del Regne Unit, l’Imserso i l’avió regular a Mallorca

A començaments del mes d’octubre, l’empresa lituana de formació de pilots BAA Training va començar a operar a Alguaire amb 35 alumnes francesos, italians, canadencs, lituans i sirians, a més de 10 professors i el personal d’administració de l’empresa. Pròximament arribaran entre 35 i 40 estudiants nous. Segons Isidre Gavín, ja compten amb 6 avionetes a l’aeroport i la intenció és que “en un breu espai de temps” arribin a ser 11.

A Alguaire també treballa Cosmic Research, que du a terme proves de llançament de coets en col·laboració amb la UPC, i Flightline, que farà transport de càrrega en un “futur pròxim”. De la mateixa manera, Vueling i Air Nostrum utilitzen l’aeroport com a base d’entrenament per a pilots.

tracking