SEGRE

DROGUES BATUDA POLICIAL

Un clan familiar conreava 'maria' en finques de panís del Segrià d'amagat dels pagesos

Vuit detinguts ahir en una operació dels Mossos a Alfarràs || Els van decomissar 60 quilos de marihuana valorats en 100.000 euros i diners en metàl·lic que ocultaven en motxilles escolars dels nens

Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu per dur a terme la batuda antidroga.

Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu per dur a terme la batuda antidroga.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir 8 persones d’un clan familiar d’Alfarràs acusades de conrear marihuana en finques de panís de nombrosos municipis del Segrià d’amagat dels agricultors. Es tracta de l’operació policial més important desenvolupada mai per la policia autonòmica contra el tràfic de marihuana a Lleida. Un total de 85 mossos van acudir ahir a Alfarràs i van registrar set habitatges i un magatzem del carrer Nou. Els agents van intervenir 60 quilos de cabdells de marihuana preparada per a la venda. Segons l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, aquesta droga estaria valorada en 100.000 euros. Els agents van decomissar també 15.000 euros en metàl·lic. Part d’aquests diners es trobava en motxilles escolars.

Els agents van esbrinar que els sospitosos conreaven les plantes en camps de cultius en diferents punts de la zona del Segrià i termes municipals d’Osca. Aprofitaven plantacions de panís i altres cultius extensius com el gira-sol per ocultar-hi grups d’entre 10 i 20 plantes de marihuana. D’aquesta manera s’asseguraven que les plantes rebien l’aigua i l’adob necessari per al seu creixement. Val a dir que, amb les noves espècies de cicle curt, amb dos mesos les plantes ja produïen cabdells. Això els permetia allargar la producció a l’exterior durant més de 8 mesos a l’any. Amagant les plantes entre altres cultius sabien que si eren detectades per algun agricultor, difícilment es podia arribar a determinar qui era el responsable d’haver-les plantat.

Van intentar que nens amb 3.000 € anessin a l’escola Es dóna la circumstància que alguns dels detinguts en l’operació policial van demanar als Mossos que permetessin que uns nens del clan acudissin a l’escola. Els agents van registrar les motxilles dels petits i van comprovar que hi havia a l’interior uns 3.000 euros en metàl ·lic que es presumeix que els arrestats pretenien ocultar d’aquesta forma. Els sospitosos tenen entre 21 i 71 anys. La persona de més edat, una dona, va quedar en llibertat ahir després de declarar a comissaria.

Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu per dur a terme la batuda antidroga.

Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu per dur a terme la batuda antidroga.ÒSCAR MIRÓN

tracking