SEGRE

ESNOTICIA

Investiguen irregularitats en contractes, adjudicacions i ajuts en el cas Boreas

Els Mossos han proporcionat aquesta setmana al jutjat els informes dels escorcolls practicats després de les detencions || El ‘cas Boreas’ està separat en cinc peces

Un dels escorcolls dels Mossos el 2 d’octubre passat va tenir lloc a la Diputació.

Un dels escorcolls dels Mossos el 2 d’octubre passat va tenir lloc a la Diputació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La causa oberta per suposada corrupció i enriquiment, coneguda com a cas Boreas, compta amb cinc peces separades. Precisament, aquesta mateixa setmana els Mossos d’Esquadra han aportat els informes i la documentació que van obtenir en els sis escorcolls que van efectuar el 2 d’octubre, entre aquests el de la Diputació. D’aquesta forma, hi ha una peça principal oberta arran de la denúncia anònima que va rebre Fiscalia, que va derivar en querella i en la qual s’investiguen presumptes pagaments a Joan Reñé i al director del Servei de Vies i Obres de la Diputació, Enrique Regaño, per part d’empreses com MJ Grúas i Inalba de Mollerussa. En aquesta peça també s’investigaria si Reñé, en la seua condició d’alcalde de Fondarella, hauria adjudicat una de les obres al president del PDeCAT comarcal, segons va informar ahir La Vanguardia digital.

Les altres peces també se centren en la contractació irregular i les suposades mossegades. Aquest diari va avançar la setmana passada que els Mossos creuen que la trama va falsejar factures per treballs no realitzats simulant millores en carreteres. Els investigadors presumeixen que, a canvi d’això, aquestes empreses haurien pagat comissions als funcionaris o càrrecs de la Diputació que haurien participat en aquesta activitat il·lícita, o que constructores haurien fet treballs gratuïts per a alguns funcionaris o càrrecs de la Diputació.

Una altra peça són les presumptes manipulacions per part del servei territorial de Carreteras de la Generalitat a Lleida, on hi va haver un dels escorcolls. Val a recordar que un dels detinguts és Jordi Benet, cap d’aquest servei a la província. Una altra part de la investigació són les gestions realitzades per la cap d’Organització i Gestió de la corporació, Marlen Minguell, per ajudar que la seua neboda rebés una subvenció de la Unió Europea, segons va informar La Vanguardia digital. També s’investiga la contractació irregular per part d’una de les principals firmes investigades a l’empresa de jardineria del fill de l’alcalde del Morell (Tarragona) per condicionar rotondes.

tracking