SEGRE

L'heliport de Vielha ja pot acollir operacions nocturnes

La visita a l'heliport de Vielha

L'heliport de Vielha ja pot acollir operacions nocturnesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han visitat aquest divendres l’heliport de Vielha, on el departament de Territori i Sostenibilitat, a través d’Aeroports de Catalunya, i el Conselh Generau d’Aran han finalitzat les obres d’adequació perquè aquesta instal·lació pugui operar les 24 hores.

Gavín ha destacat que els treballs que s’hi han dut a terme representen “un salt qualitatiu” molt important per a la instal·lació, atès que han permès convertir-lo “en un dels heliports més ben equipats tecnològicament” de la xarxa.

Els treballs de millora de les instal·lacions consistiran en la reforma dels espais interiors de l’actual hangar perquè esdevingui zona de serveis i sala de gestió d’emergències i la construcció d’un hangar i una plataforma d’estacionament en un terreny adjacent.

L’heliport de Vielha acollia fins ara operacions del Servei d’Emergències Mèdiques, rescats de muntanya, avituallament i trasllat de residus de refugis de muntanya, així com treballs aeris en alta muntanya i vols turístics d’heliesquí des de la sortida del sol fins a l’ocàs. Amb les noves actuacions realitzades s’ha millorat la seva capacitat per a donar continuïtat a aquestes operacions i acollir-ne de noves en horari nocturn. A partir d’ara, els operadors interessats hauran d’adaptar la seva documentació per tal de poder incloure operacions de nit.

La Generalitat ha invertit 52.500 euros en la realització de les millores.

De la seva banda, el Conselh Generau ha adquirit els terrenys per un nou hangar amb funcions multioperatives que permetrà millorar les condicions d’operadors públics o privats.

tracking