SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

La víctima de l'atracament a Estaràs: “Sospitava de la meua exdona”

L’home assegura que els seus fills li van dir que la mare preparava “una gran sorpresa” per a ell || Els altres tres damnificats relaten la violència dels atracadors

Les víctimes i els Mossos apunten a l’exdona, a la foto declarant, com a inductora dels atracaments.

Les víctimes i els Mossos apunten a l’exdona, a la foto declarant, com a inductora dels atracaments.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari de la masia d’Estaràs que el 2013 va patir un doble atracament va assegurar ahir davant de l’Audiència de Lleida que sempre va sospitar de la seua exdona. “Al meu entendre es va delatar quan vaig anar a recollir els nens l’endemà del primer atracament. Era com si hagués vist un fantasma.” L’exdona, Mercè F. V., és una de les 14 persones acusades per l’atac. L’home també va assegurar: “Els meus fills em van arribar a explicar que la seua mare els deia que estava preparant una gran sorpresa per a mi.” En el primer assalt un atracador li va donar un cop al cap amb una pistola i al segon va rebre un tret al pit. “Em van disparar a matar”, va dir.

“Sóc viu de miracle perquè tinc la bala incrustada al costat de la vena aorta”, va afegir davant del tribunal. Aquell dia, el 17 d’agost, almenys tres assaltants van lligar de mans i peus i amb brides el pare, l’oncle i l’actual parella del propietari. La dona va relatar que «em van tirar a terra i un home em va apuntar al cap amb alguna cosa i em va dir: “A tu et mataré!”» Li van preguntar per la combinació per obrir les dos caixes fortes. Van rebentar una caixa, de la qual només es van emportar 200 euros i no els 400.000 que pensaven que hi havia. Els altres dos damnificats van admetre que els lladres van ser molt violents.

La Fiscalia i l’acusació particular, l’informe final, van mantenir la tesi que Mercè F. V. va ser la inductora i que va comptar amb la col·laboració de dos amics, també imputats, moguda per les ànsies de revenja (la Justícia va donar la custòdia dels nens al pare) i d’enriquir-se.

tracking