SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Impuls a l'ecoturisme a l'Urgell com a actiu per frenar la despoblació

La jornada es va dur a terme a Castellserà.

La jornada es va dur a terme a Castellserà.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones van assistir ahir a una jornada sobre l’ecoturisme a Castellserà, organitzada per l’Associació Leader de Ponent, l’ajuntament i el consell de l’Urgell. L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar que l’objectiu és “posar de relleu i donar a conèixer experiències d’èxit per impulsar nous negocis com una oportunitat econòmica de turisme rural”. Pujol es va mostrar preocupat per “la despoblació i l’envelliment constant” que pateixen els pobles petits.

Per al president del consell, Salvador Bonjoch, “l’enoturisme podria ser una nova oportunitat de negoci per als joves que evitaria que anessin a viure a grans ciutats”. La jornada va comptar amb diferents experiències d’èxit com la Boira Experience, l’observatori Els Sentits de Vallbona de les Monges, la Cooperativa Gisfera o una xarrada del secretari tècnic de la Taula d’Ecoturisme de la Generalitat sobre les oportunitats i els reptes del sector en constant creixement.

Així mateix, Castellserà i Preixana estan restaurant cabanes per convertir-les en observatori de fauna per incrementar el turisme ornitològic a les zones dels Secans de Bellmunt-Almenara i Secans de Belianes-Preixana, amb un patrimoni històric important.

tracking