SEGRE

EPÍGRAF 1 EPÍGRAF 2 (AIXÒ NO ÉS UN AVANTÍTOL)TERRITORI INFRAESTRUCTURES

L'heliport d'Aran, operatiu ja les 24 hores, amplia els seus serveis

Garanteix cobrir emergències mèdiques i sanitàries, rescats i viatges turístics

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’heliport d’Aran ja està operatiu durant les 24 hores gràcies als treballs d’adequació finançats per la Generalitat i el Conselh. L’objectiu és convertir-lo en una infraestructura de referència amb noves millores a banda de l’operativitat contínua. A més, es reformaran els espais interiors de l’actual hangar perquè sigui zona de serveis i sala de gestió d’emergències, a part de la construcció d’un altre hangar amb capacitat per a tres helicòpters, i una nova plataforma d’estacionament que es preveu que estiguin en funcionament l’estiu del 2019.

Així ho van assegurar ahir tant el síndic, Carlos Barrera, com el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que ahir van visitar la zona. Fins ara, l’heliport acollia operacions de serveis d’emergències mèdiques, rescats de muntanya, avituallament i trasllat de refugis, treballs aeris en alta muntanya i vols turístics des que surt el sol fins a l’ocàs.

Ara es podrà donar continuïtat a les actuacions en horari nocturn, en especial les emergències mèdiques i trasllats hospitalaris. Gavín va remarcar que la implementació de serveis i la col·locació de balises d’última tecnologia amb llums led fan que l’heliport sigui una de les instal·lacions més modernes de Catalunya. El Govern ha invertit 52.000 euros en senyalització i supressió d’obstacles, mentre que el Conselh n’ha aportat 82.000 més en estassades, adequacions i ampliacions.

Isidre Gavín i Carlos Barrera, al centre, van visitar ahir les instal·lacions de l’heliport.

Isidre Gavín i Carlos Barrera, al centre, van visitar ahir les instal·lacions de l’heliport.L. RODRÍGUEZ

tracking